• Buradasın

    Karnabahar kızartması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karnabahar kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 küçük karnabahar 1;
    • 1 su bardağı un 1;
    • 2 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış) 1;
    • 175 gr maden suyu 1;
    • Tuz 1;
    • 3 yemek kaşığı kapari 1;
    • Yarım limon 1;
    • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1;
    • Kızartmak için ayçiçeği yağı 1.
    Yapılışı:
    1. Karnabaharı iri parçalara ayırın ve kaynamış suda 5 dakika haşlayın, süzerek soğumaya bırakın 1.
    2. Yumurta sarıları, un, maden suyu ve tuzu bir kasede karıştırın 1.
    3. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta mikserle iyice çırpın ve unlu karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın 1.
    4. Karnabaharları önce una, sonra karışıma batırarak kızgın yağda 2-3 dakika kadar kızartın 1.
    5. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün 1.
    6. Kıyılmış maydanoz, kapari ve limon suyunu karıştırıp karnabaharların üzerine serpiştirin 1.
    Alternatif bir tarif:
    • Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın 2.
    • Haşlayıp süzdüğünüz karnabaharları bu karışıma batırıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın 2.
    • Kızaran karnabaharları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın 2.
    • Kızarmış karnabaharları servis tabağına alıp üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edin 2.
    • İsteğe göre tereyağı ve pul biberi küçük bir tavada kavurun, kızarttığınız karnabaharların üzerine gezdirerek servis yapın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir