Buradasın
Karnabahar kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karnabahar kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar 12;
- su 12;
- tuz 12;
- kızartma için sıvı yağ 12;
- sosu için 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz 12.
Yapılışı:
- Sert kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış karnabaharları tencereye koyun, üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyin 1.
- Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin vermeden haşlayın 1.
- Başka bir kapta yumurta, süt ve unu çırpın 12.
- Haşlanmış karnabaharları hazırladığınız karışıma teker teker bulayın 1.
- Kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartın 1.
- Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın 12.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz 12.
Karnabaharı haşlamadan da kızartabilirsiniz, ancak pişme süresi daha uzun olacaktır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: