Karnabahar kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 küçük karnabahar 1;
- 1 su bardağı un 1;
- 2 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış) 1;
- 175 gr maden suyu 1;
- Tuz 1;
- 3 yemek kaşığı kapari 1;
- Yarım limon 1;
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1;
- Kızartmak için ayçiçeği yağı 1.
Yapılışı:
- Karnabaharı iri parçalara ayırın ve kaynamış suda 5 dakika haşlayın, süzerek soğumaya bırakın 1.
- Yumurta sarıları, un, maden suyu ve tuzu bir kasede karıştırın 1.
- Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kapta mikserle iyice çırpın ve unlu karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın 1.
- Karnabaharları önce una, sonra karışıma batırarak kızgın yağda 2-3 dakika kadar kızartın 1.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün 1.
- Kıyılmış maydanoz, kapari ve limon suyunu karıştırıp karnabaharların üzerine serpiştirin 1.
Alternatif bir tarif:
- Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın 2.
- Haşlayıp süzdüğünüz karnabaharları bu karışıma batırıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın 2.
- Kızaran karnabaharları havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın 2.
- Kızarmış karnabaharları servis tabağına alıp üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edin 2.
- İsteğe göre tereyağı ve pul biberi küçük bir tavada kavurun, kızarttığınız karnabaharların üzerine gezdirerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: