• Buradasın

    5 dakikada karnabahar yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    5 dakikada karnabahar yemeği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Malzemeler:
      • 1 adet orta boy karnabahar 23;
      • 2 adet patates 2;
      • 2 adet havuç 2;
      • 1 adet kuru soğan 2;
      • 1 yemek kaşığı salça 2;
      • 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
      • Pul biber 2;
      • Üzerini geçecek kadar et suyu veya sıcak su 2.
    2. Hazırlık:
      • Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırın, patatesleri küp küp, havuçları ise yuvarlak doğrayın 2.
    3. Pişirme:
      • Tencereye sıvı yağı alın ve soğanları ekleyip kavurun 2.
      • Salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavurun 2.
      • Karnabahar, patates ve havuçları tencereye ekleyin, et suyunu veya sıcak suyu ekleyip karıştırın 2.
      • Tuz ve biraz su ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin 2.
    Afiyet olsun!
    Bu tarif, "İddia ediyorum bundan daha kolay karnabahar tarifi YOK ister çay ister akşam yemeği 5 dakikada" başlıklı YouTube videosuna dayanmaktadır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karnabahar en güzel hangi sebzelerle pişer?

    Karnabaharın en güzel hangi sebzelerle piştiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak karnabaharla birlikte pişirilebilecek bazı sebzeler şunlardır: havuç; patates; brokoli; ıspanak; turp; domates; biber; mantar. Ayrıca, karnabaharla yapılan bazı yemek tarifleri şu şekildedir: karnabahar çorbası; karnabahar graten; karnabahar köftesi; karnabahar püresi; karnabahar salatası; karnabahar kızartması; karnabahar mantısı; karnabahar yemeği.
    A golden-brown cauliflower covered in creamy béchamel sauce, steaming fresh from a warm oven, with a wooden spoon resting beside it on a rustic Turkish kitchen counter.

    Beşamel Soslu Karnabahar kaç dakikada pişer?

    Beşamel soslu karnabaharın pişme süresi, fırının sıcaklığına ve karnabaharın durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, önceden ısıtılmış 180-185 derece fırında 25-35 dakika pişirilir. Hazırlık süresi: 20 dakika. Pişirme süresi: 40 dakika (25 dakika + 15 dakika). Toplamda, beşamel soslu karnabaharın pişmesi için yaklaşık 60-65 dakika gereklidir.

    Karnabahar kızartması nasıl yapılır?

    Karnabahar kızartması yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar; su; tuz; kızartma için sıvı yağ; sosu için 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sert kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış karnabaharları tencereye koyun, üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyin. 2. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin vermeden haşlayın. 3. Başka bir kapta yumurta, süt ve unu çırpın. 4. Haşlanmış karnabaharları hazırladığınız karışıma teker teker bulayın. 5. Kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartın. 6. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. 7. Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Karnabaharı haşlamadan da kızartabilirsiniz, ancak pişme süresi daha uzun olacaktır.
    A golden-brown cauliflower roasting in a warm oven, surrounded by scattered herbs and olive oil droplets, with steam rising from its crispy edges.

    Karnabahar fırında kaç dakikada pişer?

    Karnabaharın fırında pişme süresi, kullanılan tarife ve fırının ısısına bağlı olarak değişiklik gösterebilir: Fırında bütün karnabahar: Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirilir. Fırında karnabahar (soslu): 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Fırında karnabahar (pankolu): 180 derece fırında 20 dakika pişirildikten sonra karnabaharlar ters çevrilir ve 25 dakika daha pişirilir. Karnabaharın pişip pişmediğini kontrol etmek için üzerine hafifçe basılabilir; yumuşaksa pişmiş demektir.
    A steaming pot of minced meat and cauliflower simmering on a stovetop, with golden onions and aromatic spices visible, evoking the warmth of a Turkish kitchen.

    Karnabahar kıymayla kaç dakikada pişer?

    Kıymalı karnabahar yemeği, 25 dakika pişirilerek hazırlanır.
    A steaming pot of cauliflower on a stovetop in a Turkish kitchen, with a wooden spoon resting beside it and a warm, inviting glow from the stove.

    Karnabahar kaç dakika haşlanmalı?

    Karnabaharın haşlanma süresi, tencerede veya düdüklüde pişirilmesine göre değişiklik gösterir: Tencerede: Karnabahar, tencere de su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakikada pişer. Düdüklüde: Kaynar suya konulan karnabaharlar, düdüklü tencerede yaklaşık 5 dakikada pişer. Karnabahar, çabuk yumuşayan ve dağılabilen bir sebze olduğu için uzun süre haşlanmamalıdır.
    A rustic wooden table in a Turkish kitchen holds a vibrant spread of golden-fried cauliflower florets, a creamy gratin topped with melted cheese, a smooth cauliflower puree in a ceramic bowl, a fresh salad with tomatoes and parsley, and crispy cauliflower patties, all steaming under warm light.

    Karnabahar en güzel nasıl değerlendirilir?

    Karnabaharı en güzel değerlendirme yöntemlerinden bazıları şunlardır: Fırında karnabahar. Karnabahar graten. Karnabahar köftesi. Karnabahar püresi. Karnabahar çorbası. Karnabaharla yapılabilecek tarifler için yemek.com, nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com.tr gibi siteler ziyaret edilebilir.