Buradasın
Karışıma 1 su bardagi süt veya yoğurt ekleyin ve tekrar çırpın.
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karışıma 1 su bardağı süt veya yoğurt ekleyip tekrar çırpmak, çeşitli tariflerde kekin daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlamak için kullanılan bir yöntemdir 3.
Örnek tarifler:
- Yoğurtlu krep tarifi: 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 10 yemek kaşığı un karışımına 1 paket kabartma tozu ekleyip pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın 1.
- Yoğurtlu kek tarifi: 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı sıvı yağ karışımına vanilya ekleyip çırpın 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: