Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açma hamurunda süt ve yoğurt kullanımı şu şekilde değerlendirilebilir:
- Süt: Mayalı hamur işlerinde kullanıldığında hamura elastikiyet ve yumuşaklık verir, lezzeti artırır 4. Ilık olarak eklenmelidir 4.
- Yoğurt: Açmaya işlenebilir bir kıvam kazandırır 4. Ancak, yoğurtla yapılan hamur işlerinde süt, sütle yapılanlarda ise yoğurt kullanılmaz; çünkü yağ ve su oranları farklıdır 245.
Yoğurtlu açma tarifi için:
- 1,5 su bardağı ılık su, 1 paket kuru maya, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker, 1 yumurta akı ve 4 su bardağı un kullanılarak hamur hazırlanır 1.
- Hamur, yarım saat dinlendirildikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak açılır, tereyağı sürülür ve rulo yapılarak kendi etrafında sarılır 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam veya çörek otu eklenebilir 1.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: