Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek karamel sosu yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Şekeri yayvan bir tavaya koyun ve kısık ateşte şekerin erimesini bekleyin 2.
- Şeker eridikçe önce şeffaflaşacak, ardından karamelize olmaya başlayacaktır 2. Bu noktada karıştırmayın ve şekerin eriyerek karamel rengini almasını bekleyin 2.
- Şekerin tamamı eriyip parlak kahverengi olduğunda tereyağını ekleyin ve karıştırın 2.
- Tereyağı iyice karıştıktan sonra yavaşça kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak şekerle birleşmesini sağlayın 2.
- Tüm karışım iyice birleştikten sonra ocağın altını kapatıp tavayı kenara alın 2.
Karamel sos, buzdolabında 1-1,5 hafta saklanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: