• Buradasın

    Karamel kaplama makinesi nasıl çalışır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karamel kaplama makinesi, karamelize edilmiş kuruyemiş gibi ürünleri kaplamak için kullanılır ve genellikle şu adımlarla çalışır:
    1. Şeker Kaynatma: Kaplama kazanında şeker kaynatılarak karamelize edilir 2.
    2. Ürünün Yerleştirilmesi: Kaplama yapılacak ürün, tel rafa yerleştirilir 34.
    3. Ön Soğutma: Ürün, ön soğutma konveyöründen geçer ve burada çikolata katılaşır 4.
    4. Kaplama Pompaları: Kaplama pompaları, ürünü kaplayan sürekli bir çikolata şelalesi oluşturur 4.
    5. Son Soğutma: Kaplanmış ürün, soğutma tünelinde soğutulur ve katılaşır 4.
    Bu süreçte, kontrol paneli üzerinden bant hızı, kaplama kalınlığı ve kabin sıcaklığı gibi ayarlar yapılabilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Karamel çikolata kaplama nasıl yapılır?

    Karamel çikolata kaplama yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Karamel Hazırlığı: Bir tavada şekeri kısık ateşte ara ara karıştırarak karamel kıvamına getirin. 2. Krema Ekleme: Tereyağ eridikten sonra kremayı ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatın. 3. Çikolata Ekleme: Son olarak eritilmiş beyaz çikolatayı ekleyip karıştıralım. 4. Fıstık Ekleme: Karamel karışımına fıstığı ekleyip karıştıralım. 5. Donma: Karamel karışımını kaşık yardımıyla yağlı kağıdın üzerine parça parça koyup buzluğa koyarak donana kadar 15-20 dakika bekletin. 6. Çikolatayı Eritme: Benmari usulü bitter çikolatayı eritelim. 7. Kaplama: Beklettiğimiz karamelli karışımı bitter çikolataya bulayıp yağlı kağıda geri koyalım. 8. Soğutma: Çikolata donduktan sonra yiyebilirsiniz.

    Karamel nasıl yapılır?

    Karamel yapımı için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 su bardağı toz şeker; 200 ml krema. Yapılışı: 1. Toz şekeri yayvan bir tavaya alarak kısık ateşte şeker eriyene kadar bekleyin. 2. Şeker erimeye başladığında önce şeffaflaşır, ardından karamelize olmaya başlar. 3. Şekerin tamamı eridiğinde içerisine tereyağını ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. 4. Tarifte kullanacağınız kremayı oda sıcaklığında bekletin. 5. Kremayı yavaş yavaş karışıma eklerken, bir taraftan karışımı hızlı bir şekilde çırpın. 6. Tüm karışımı birleştirdikten sonra oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. 7. Hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, bir kavanozun içerisine doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Püf noktaları: Tereyağı ve kremayı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın, aksi takdirde karamel sosun kıvamı pürüzsüz olmayacaktır. Şeker, renk değiştirene kadar karıştırma işlemi uygulamayın. Eğer topaklanma olursa, tahta kaşık ile karıştırarak dağıtabilirsiniz. İlk aşamada şekere 4 damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.