Buradasın
Karadeniz usulü sebze kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz usulü sebze kavurması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg pırasa 1
- 1 adet soğan 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1
- 4 adet yumurta 1
Yapılışı:
- Tavaya zeytinyağını koyup kızdırın 1.
- Küçük küçük doğradığınız soğanı ve ince ince doğradığınız pırasaları ekleyin 1.
- Soğan ve pırasaların kavrulduğuna emin olduktan sonra salçayı ekleyip yüksek ateşte 5-6 dakika kavurun ve kısık ateşe alın 1.
- Baharatları ekleyerek iyice piştiğine emin olun 1.
- Yumurtaları üzerine kırıp karıştırın 1.
- Kısık ateşte 5 dakika daha pişirip servis edebilirsiniz 1.
Ayrıca, kuru sebze kavurması tarifi de Karadeniz mutfağına aittir ve şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
- 1 kase yeşil fasulye kurusu 2
- 1 kase domates kurusu 2
- 1 kase yeşil biber kurusu 2
- 1 adet kuru soğan 2
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2
- Yarım yemek kaşığı salça (biber salçası da olabilir) 2
- Tuz, karabiber 2
- 4 yumurta 2
Yapılışı:
- Kuru sebzeleri haşlayın ve soğuk sudan geçirin 2.
- Teflon tavaya sıvı yağı koyun ve doğranmış soğanı ekleyip soteleyin 2.
- Salçayı ilave edin ve ardından haşlanıp küçük doğranmış domates kurusunu ekleyin ve bir müddet karıştırarak kavurun 2.
- Domatesler hafif renk değiştirince biber ve fasulye kurusunu ekleyin ve 5-10 dakika daha kavurun 2.
- Suyunu ekleyip karabiber ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın 2.
- Suyunu çeken harca yumurtaları tek tek kırıp hafif karıştırın 2.
- Kapağı kapatıp az daha ocakta tutun ve altı kapatıp sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: