Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabartma tozlu poğaçanın sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Malzemelerin soğuk olması 14. Poğaça hamurunda kullanılan malzemelerin (özellikle yumurta, yoğurt, tereyağı/margarin) oda sıcaklığında olmaması, hamurun sertleşmesine yol açabilir 14.
- Fazla un kullanımı 15. Hamurun kıvamı cıvık olduğunda sürekli un eklemek, poğaçaların sert olmasına neden olabilir 15.
- Tuzun yanlış zamanda eklenmesi 15. Tuzun sıvı malzemelerle birlikte ilave edilmesi, hamurun sertleşmesine sebep olabilir 15.
- Aşırı yoğurma 2. Hamurun çok fazla yoğrulması, glutenin sertleşmesine yol açabilir 2.
- Fırın kapağı sık sık açılması 15. Fırının ısı dengesini sürekli kontrol etmek, poğaçaların sertleşmesine neden olabilir 15.
- Fazla pişirme 2. Poğaçayı fırında fazla pişirmek, kurumasına ve sertleşmesine yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: