Buradasın
Japon usulü mantı nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon usulü mantı (gyoza) pişirmek için gerekli malzemeler:
- 200 gram kıyma (sığır veya domuz) 1;
- 100 gram lahana, ince doğranmış 1;
- 2 dal yeşil soğan, ince doğranmış 1;
- 1 diş sarımsak, ezilmiş 1;
- 1 tatlı kaşığı soya sosu 1;
- 1 tatlı kaşığı susam yağı 1;
- 1 paket gyoza hamuru 1;
- 1 yemek kaşığı susam tohumu 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için) 1.
Pişirme aşamaları:
- Bir kapta kıyma, doğranmış lahana, yeşil soğan, ezilmiş sarımsak, soya sosu ve susam yağını karıştırın 1.
- Gyoza hamurlarının ortasına harçtan 1 tatlı kaşığı koyun 1. Hamurun kenarlarını ıslatıp ikiye katlayarak kenarlarını kapatın ve şekil verin 1.
- Bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısıtın 1. Mantıları tavaya dizin ve altları kızarana kadar pişirin 1.
- Kızaran mantıların üzerine az miktarda su ekleyin ve tavayı kapağını kapatın 1. Buharda pişirin 1.
- Son olarak, üzerine susam tohumlarını serpin ve biraz daha kızartın 1. Sıcak servis yapın 1.
Ayrıca, gyoza'yı haşlayarak veya fırında pişirerek de hazırlayabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: