Buradasın
Mantı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantı en güzel şekilde şu adımlarla pişirilir:
- Hamurun Hazırlanması: 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet yumurta kullanılarak hamur yoğrulur 2. Hamurun ne çok sert ne de yumuşak olması önemlidir 2.
- İç Harcın Hazırlanması: 250 gram az yağlı kıyma, 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş), yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı tuz kullanılarak iç harç yapılır 24.
- Mantının Şekillendirilmesi: Dinlenen hamur üç eşit bezeye ayrılır ve her bezeden kalın bir yufka şeklinde açılır 2. Yufkalar küçük kareler şeklinde kesilir ve her karenin ortasına iç harçtan bir parça konularak dört köşesi ortada birleştirilir 24.
- Pişirme: Mantılar, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salça ile hazırlanan sosla harmanlanır 24. Ardından 500 ml yoğurt ve ezilmiş sarımsak ile karıştırılarak servis edilir 1.
Ayrıca, mantıyı dondurarak saklayıp daha sonra pişirmek de mümkündür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: