Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantının piştiğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Yüzeye çıkma: Dibe çöken mantılar, su yüzeyine çıkmaya başlar 14.
- Yumuşama: Mantılar yumuşar 4.
- Kenarların kızarması: Mantının kenarları kızarır 5.
- Malzeme: Mantının içindeki malzeme erir 5.
- Çatal testi: Bir mantıya çatal batırıldığında, çatal kolayca girip çıkıyorsa mantı pişmiştir 5.
- Koku ve dış görünüm: Mantının kokusu ve dış görünümü de pişip pişmediğini anlamada yardımcı olabilir 5.
Ayrıca, mantının pişip pişmediğini kontrol etmek için bir mantıyı kesip içine bakmak da mümkündür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: