Buradasın
Buharlı mantı tenceresi olmadan nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buharlı mantı tenceresi olmadan mantıyı şu iki yöntemle pişirebilirsiniz:
- Kevgir kullanarak: Bir tencereye su koyup kaynatın, ardından kevgiri ayçiçek yağı ile yağlayın ve mantıyı içine yerleştirin 2. Su kaynadıktan sonra kevgirin üzerine bir kapak veya büyük bir kase ile kapatın ve 45 dakika haşlayın 2.
- Tavada: Bir tavaya bitkisel yağ dökün, mantıyı koyun ve ılık suyla doldurun 2. Su seviyesi çanak seviyesinin üzerinde olmalı ve tava ateşe konularak yumuşayana kadar pişirilmelidir 2.
Ayrıca, mantıyı bir tencerenin üzerine yerleştirilen buharlı pişirme aparatında da pişirebilirsiniz 3. Bunun için tencerenin yaklaşık üçte birini suyla doldurup kaynatın, üzerine aparatı yerleştirin ve mantıları dizdikten sonra üzerini kapakla kapatıp 30 dakika pişirin 3.
Bu yöntemler, mantının türüne ve iç harcına göre pişirme süresini değiştirebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: