Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantı hamurunun özellikleri şunlardır:
- Kıvam: Orta sertlikte, elastik bir hamur olmalıdır 12.
- Malzemeler: Genellikle 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 adet yumurta kullanılır 12.
- Dinlendirme: Hamurun yoğrulduktan sonra en az 30 dakika dinlendirilmesi önerilir, bu glutenin gelişmesine yardımcı olur 23.
- Açma: Hamurun ince ve eşit bir şekilde açılması önemlidir 3. Bunun için çalışma yüzeyi ve merdane bolca unlanmalıdır 3.
- Saklama: Hazırlanan hamur, buzdolabında streç filmle sarılarak 1-2 gün veya derin dondurucuda parçalar halinde saklanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: