• Buradasın

    Ispanaklı en kolay ne yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ispanaklı en kolay tariflerden biri ıspanaklı börektir 12. İşte yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar:
    Malzemeler:
    • 500 gr taze ıspanak 1
    • 1 adet büyük soğan 1
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • 1 çay kaşığı karabiber 1
    • 100 gr beyaz peynir (isteğe bağlı) 1
    • 3 adet yufka 2
    • 1 çay bardağı süt 1
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 1
    • 1 adet yumurta 1
    Yapılışı:
    1. İç harcı hazırlayın: Ispanakları yıkayıp doğrayın 1. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun 1. Ardından ıspanakları ekleyerek suyunu çekene kadar soteleyin 1. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın 1. Soğuyunca peyniri ekleyin ve karıştırın 1.
    2. Sosu hazırlayın: Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın 1.
    3. Böreği şekillendirin: İlk yufkayı tezgaha serin ve hazırladığınız sostan üzerine sürün 1. İkinci yufkayı üzerine koyup tekrar soslayın 1. Üçüncü yufkayı da ekleyip tekrar sosladıktan sonra yufkaları üçgen şeklinde 8 parçaya kesin 1.
    4. İç harcı ekleyin: Her üçgenin geniş kısmına iç harçtan koyun ve sigara böreği gibi rulo yaparak sarın 1.
    5. Pişirme: Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    En güzel ıspanak salatası nasıl yapılır?

    En güzel ıspanak salatası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş) - 1/2 demet dereotu - 1/2 demet maydanoz - 1 küçük boy mor soğan - 100 gram nar tanesi - 7-8 adet ceviz içi - Sosu için: 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı balzamik sirke (isteğe bağlı) Hazırlanışı: 1. Ispanakları, dereotunu ve maydanozu doğrayıp derin bir kaseye alın. 2. Üstüne kırmızı soğanı ince ince doğrayın, narları ve cevizleri ekledikten sonra güzelce karıştırın. 3. Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi ve balzamik sirkeyi ilave edin ve tekrar karıştırın. 4. Üstüne nar taneleri ve biraz daha ceviz serperek servis edin. Alternatif olarak, bulgurlu ıspanak salatası tarifi de denenebilir: Malzemeler: - 1 kg ıspanak - 15 sap taze soğan - 1 demet dereotu - 1 demet maydanoz - 1 su bardağı pilavlık bulgur - 1 kase mısır - Sosu için: 1 adet limon, 1 çay bardağı zeytinyağı, nar ekşisi - Üzeri için: Tulum peyniri Hazırlanışı: 1. Bir su bardağı pilavlık bulguru, 1 tatlı kaşığı tuz eklenen iki bardak suda haşlayın. 2. Ispanak, taze soğan, dereotu ve maydanozu çok ince olmayacak şekilde doğrayıp bir servis tabağına alın. 3. Haşlanan bulgur ve mısırı ekleyip, limon, zeytinyağı ve nar ekşisiyle hazırlanan sosu gezdirin, tulum peyniriyle süsleyin.

    En güzel ıspanak çorbası nasıl yapılır?

    En güzel ıspanak çorbasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 750 gr ıspanak - 1 tavuk göğüs eti - 6 su bardağı su - 2 soğan - 2 çorba kaşığı margarin - 2 çorba kaşığı un - 1 çorba kaşığı limon suyu - 1 çay kaşığı pul biber - Tuz, karabiber Yapılışı: 1. Ispanağı yıkayıp süzün ve ince şeritler halinde doğrayın. 2. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak suyu dökün ve et yumuşayıncaya kadar haşlayın. 3. Eti kevgirle bir tabağa alıp tel tel ayırın. 4. Soğanları ince ince kıyın. 5. Margarini bir tencerede eritip soğanları pembeleştirin. 6. Unu ilave edip kavurun. 7. Tenceredeki tavuk suyunu azar azar döküp karıştırın. 8. Ispanak, tavuk eti, tuz, karabiber ve limon suyunu kaynamakta olan çorbaya ilave edin. 9. Kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. 10. Ispanaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine pulbiber serpin ve servis yapın. Ayrıca, sütlü ve bademli ıspanak çorbası tarifi de deneyebilirsiniz: 1. Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip kavurun. 2. Soğanlar kavrulunca doğradığınız ıspanakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. 3. Toz badem ve unu ekleyin, biraz kavurduktan sonra sütü ekleyin. 4. Kıvamı hafif koyulaşınca tereyağı, şeker, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın. 5. Ardından suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. 6. Çorbanız kaynayınca blenderden geçirin. 7. Ayrı bir tavada bir avuç file bademi kavurun, servis sırasında çorbanın üzerine bademleri ilave edip servis edin.

    Ispanaklı gözleme içine ne konur?

    Ispanaklı gözleme içine 250 gram kıyma, 250 gram ayıklanmış ıspanak yaprağı, 1 adet soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz konur. Ayrıca, lor peyniri veya rendelenmiş beyaz peynir de iç harç olarak kullanılabilir.

    Ispanaklı gratenin içine ne konur?

    Ispanaklı gratenin içine aşağıdaki malzemeler konur: 1. Ispanak: 500 gram ıspanak yaprağı. 2. Kuru Soğan: 1 adet orta boy kuru soğan. 3. Garnitür: 200 gram konserve garnitür. 4. Beşamel Sos: 150 gram beşamel sos. 5. Kaşar Peyniri: 6 gram kaşar peyniri (yağlı). Ayrıca, ıspanaklı gratenin yapımında zeytinyağı, soya sosu ve tavuk baharatı da kullanılabilir.

    Ispanaklı makarna nasıl yapılır?

    Ispanaklı makarna yapmak için gerekli malzemeler: 2 çorba kaşığı zeytinyağı; 4 diş sarımsak; 4 su bardağı su (varsa sebze suyu da kullanılabilir); 1 fincan ıspanak yaprağı; 1 su bardağı tam buğdaylı makarna; 1 adet kırmızı biber; 0,5 su bardağı pişmiş kuru fasulye (beyaz); 2 çay kaşığı taze kekik. Yapılışı: 1. Sarımsak ve zeytinyağını derin bir tavada sarımsağın rengi dönene dek ısıtın. 2. Ocaktan alın ve 4 su bardağı suyu ekleyin. 3. Üzerine tam buğdaylı makarna ve kekiği ekleyerek kaynamaya bırakın. 4. Sık sık karıştırarak 10 ila 12 dakika suyunu çektirerek pişirin. 5. Başka bir kapta fasulye, kapya biber ve ıspanağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağında 5 dakika kadar pişirin. 6. Tabağınıza önce makarnanızı, üzerine de fasulyeli karışımınızı dökün. Alternatif bir ıspanaklı makarna tarifi: 1. Makarnayı haşlayıp süzün. 2. Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı ekleyin. 3. Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları ekleyin ve kavurun. 4. Ispanaklar yumuşayınca krema ve baharatları ekleyip karıştırın ve blender kullanarak püre haline getirin. 5. Haşladığınız makarnayı süzün ve ıspanaklı sos ile karıştırın. 6. Servis tabağına alıp isteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirerek servis edin.

    Ispanaklı gözleme içine ne kadar ıspanak konur?

    Ispanaklı gözleme için 200 gram ıspanak kullanılması önerilir.

    Ispanak en güzel nasıl pişirilir?

    Ispanak en güzel şekilde pirinçli ıspanak yemeği olarak pişirilebilir. İşte tarifi: Malzemeler: 1 adet soğan; 500-600 g ıspanak; 1/2 çay bardağı pirinç; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı toz biber; 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 su bardağı sıcak su; Tuz. Hazırlanışı: 1. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. 2. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 3. Toz biberi ekleyip karıştırın. 4. Yıkayıp ince ince kıydığınız ıspanakları ekleyip arada karıştırarak renkleri değişene kadar pişirin. 5. Pirinci ve suyu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın. 6. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 7. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Ayrıca ıspanağı sote veya çorba olarak da pişirebilirsiniz.