Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Islak sünger pasta yapımı için gerekli malzemeler:
- 4 adet yumurta 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 4 yemek kaşığı süt 1;
- 3 yemek kaşığı kakao 12;
- 1 paket vanilin 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 1 su bardağı un 12.
Yapılışı:
- Bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp mikser ile köpürene kadar çırpın 1.
- Sırası ile içine süt, kakao, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin 1.
- Kare borcama kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 35-40 dakika içi pişene kadar pişirin 1.
- Piştiğini anlamak için kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir 1.
- Pişen keki soğumaya bırakın, biraz ılıyınca üzerine 1,5 su bardağı sütü dökün 1.
- Soğuk süt ile krem şantiyi iyice köpürtün 1.
- Köpürtülmüş krem şantiyi pastanın üzerine sürün ve 3-4 saat buzdolabında bekletin 1.
- Çikolata sosunu da üzerinde yazan tarife göre uygulayıp krem şantinin üzerine dökün 1.
- Islak sünger pastayı biraz dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: