Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Islak kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 125. Özellikle yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 12.
- Yumurta ve şekeri iyi çırpmak 124. Şeker, yumurtanın içerisinde tamamen erimeli ve karışım köpük köpük olmalıdır 124.
- Kıvam 12. Islak kekin kıvamı, diğer keklere nazaran daha sıvı ve akışkan olmalıdır 12.
- Pişirme kabı 12. Orta boy bir pişirme kabı kullanılmalıdır; çok büyük veya çok küçük kaplar kekin kıvamını olumsuz etkiler 12.
- Fırının önceden ısıtılması 12.
- Sosun sıcak olması 134. Sos, kek fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak dökülmelidir 134.
- Tarifte verilen malzemelere bağlı kalınması 12.
Bu püf noktalarına dikkat edilerek yapılan ıslak kek, lezzetli ve nemli bir dokuya sahip olacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: