Islak kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Yumurta ve tereyağı gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar 12.
- Yumurta ve Şekerin İyi Çırpılması: Yumurta ve şeker, köpükleninceye kadar iyice çırpılmalıdır 12.
- Sıvı Kıvam: Islak kekin harcı, diğer keklere göre daha sıvı ve akışkan bir kıvamda olmalıdır 12.
- Pişirme Kabı: Orta boy bir pişirme kabı kullanmak, kekin sosunu çekmesi için idealdir 12.
- Fırın Isısı: Fırını önceden ısıtmak ve keki fırında fazla tutmamak önemlidir 3.
- Sosun Sıcak Olması: Kek pişer pişmez, sıcak sosu üzerine dökmek gerekir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: