• Buradasın

    Islak kek sosu ne zaman dökülür?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Islak kek sosu, kekin sıcakken dökülmelidir 13. Kek fırından çıkmaya yakın, diğer tarafta çikolata sosunu hazırlayıp, kek dilimlendikten sonra sıcak sosu üzerine gezdirmek gerekir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bol soslu ıslak kek nasıl yapılır?

    Bol soslu ıslak kek yapımı için gerekli malzemeler: 4 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 3 yemek kaşığı kakao. Sos için: 3/4 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı kakao; Yarım su bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. 2. Yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. 3. İçerisine süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. 4. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışımın içerisine ekleyin ve mikser yardımıyla hızlıca karıştırın. 5. Karışımı yağladığınız fırın tepsisinin içerisine koyarak 40 dakika kadar pişirin. 6. Fırında pişen kekin pişmesine 10 dakika kala sosu hazırlayıp üzerine dökün. Afiyet olsun.

    Islak kekin püf noktası nedir?

    Islak kekin püf noktaları şunlardır: 1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Yumurta ve tereyağı gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar. 2. Yumurta ve Şekerin İyi Çırpılması: Yumurta ve şeker, köpükleninceye kadar iyice çırpılmalıdır. 3. Sıvı Kıvam: Islak kekin harcı, diğer keklere göre daha sıvı ve akışkan bir kıvamda olmalıdır. 4. Pişirme Kabı: Orta boy bir pişirme kabı kullanmak, kekin sosunu çekmesi için idealdir. 5. Fırın Isısı: Fırını önceden ısıtmak ve keki fırında fazla tutmamak önemlidir. 6. Sosun Sıcak Olması: Kek pişer pişmez, sıcak sosu üzerine dökmek gerekir.

    Islak kek sosuna su konur mu?

    Islak kek sosuna su konulması önerilmez. Islak kek sosu genellikle şeker, süt, vanilya özü gibi malzemelerle hazırlanır ve keki nemli ve lezzetli yapmak için kullanılır.

    Ayrı sos yapmadan ıslak keke ne konur?

    Ayrı sos yapmadan ıslak keke aşağıdaki malzemeler eklenir: 1. 3 yumurta (küçükse 4 tane). 2. 1.5 su bardağı şeker. 3. 1 su bardağı sıvıyağ. 4. 1 su bardağı süt. 5. 2 su bardağı un. 6. 1 paket kabartma tozu. 7. 1 paket vanilya. 8. 3 yemek kaşığı kakao. Bu malzemelerle hazırlanan kek hamuru, yağlanmış bir borcama dökülerek 180 derecede pişirilir.

    Islak kekin kreması nasıl yapılır?

    Islak kekin kreması için iki farklı tarif önerisi: 1. Kremalı Islak Kek Kreması: - Malzemeler: 1 kutu krema, 1 çay bardağı süt, sütlü ve bitter çikolata. - Hazırlanışı: 1. Küçük bir tencereye krema ve sütü alıp kaynama derecesine gelene kadar ısıtın. 2. Ocağı kapatıp çikolataları ilave edin ve karıştırarak eritin. 3. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca kareler halinde kesin ve ılıyan sosu kekin her tarafına gelecek şekilde dökün. 2. Genel Islak Kek Kreması: - Malzemeler: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilin, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 paket krem şanti. - Hazırlanışı: 1. Bir tencereye 2 su bardağı sütü koyun. 2. Üzerine toz şekeri, kakaoyu, vanilini, nişastayı ve unu ekleyin. 3. Tüm malzemeleri karıştırarak ocakta kısık ateşte pişirmeye başlayın. 4. Karışım koyulaşmaya başladığında, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. 5. Kremanın kıvamı istediğiniz yoğunluğa ulaştığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 6. Ayrı bir kapta, 1 su bardağı sütle krem şantiyi çırpın. 7. Soğuyan kremayı, çırpılmış krem şantinin üzerine ekleyin ve spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.

    Browni tadında ıslak kek nasıl yapılır?

    Browni tadında ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 paket toz çikolata sosu; 1 adet kabartma tozu; 1 adet vanilya; 2 su bardağı un. Islatmak için: 1,5 su bardağı süt; 2 yemek kaşığı kakao; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı toz şeker. Yapılışı: 1. 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri köpürene kadar çırpın. 2. 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip bir tur karıştırın. 3. Üzerine toz çikolata sosu, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın. 4. Yağlanmış borcama kek harcını dökün. 5. Hafif soğusun. 6. Islatmak için sosunuzu hazırlayın. 7. Soğuyan keki dilimleyip üzerine sosu dökün. 8. Sonrasın da üzerine beyaz pul çikolata eritip sıkma poşetine koyup kekin üzerine şekil vererek sıkın.

    Bol soslu ıslak kek için hangi malzemeler gerekli?

    Bol soslu ıslak kek için gerekli malzemeler şunlardır: Kek Harcı İçin: - 4 adet yumurta - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 3 yemek kaşığı kakao Sos İçin: - 3/4 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı süt - 2 yemek kaşığı kakao - Yarım su bardağı sıvı yağ