Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Klasik muhallebi tarifi:
- Sütü bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri ekleyin 1.
- Un ve nişastayı ayrı bir kapta karıştırarak, süt karışımına yavaşça ekleyin 1.
- Karışımı sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika daha pişirin 1.
- Ocaktan almadan önce vanilini ekleyin 1.
Krem şantili muhallebi tarifi:
- Tencereye sütü, şekeri, unu, ve nişastayı ekleyip karıştırın 2.
- Ocağın altını orta ateşe ayarlayıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin 2.
- Fokur fokur kaynayınca 3 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır 2.
- Ocağın altını kapatınca tereyağını ekleyip hızlı hızlı karıştırın, toz krem şantiyi ilave edip mikserle 2 dakika kadar çırpın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: