• Buradasın

    İncirli kekin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İncirli kekin içine aşağıdaki malzemeler konur:
    • Yumurta ve tozşeker: Mikserde çırpılır 12.
    • Süt ve eritilmiş tereyağı: Karışıma eklenir 1.
    • Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozu: Ayrı bir kapta karıştırılıp, diğer karışıma eklenir 12.
    • Kuru incir ve ceviz içi: İncirler doğranıp, cevizlerle birlikte hamurun üstüne serpilir 23.
    Ayrıca, kekin üzerine dilimlenmiş taze incir ve ikiye bölünmüş ceviz de konulabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İncirli muhallebili kek nasıl yapılır?

    İncirli muhallebili kek yapmak için gerekli malzemeler: 6 adet kuru incir; 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş); 1 yemek kaşığı un; 3 adet yumurta; 1,5 çay bardağı toz şeker; yarım çay bardağı sıvı yağ; yarım çay bardağı süt; 1,5 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilin. Muhallebi için: 1 litre süt; 1 yemek kaşığı buğday nişastası; 2 yemek kaşığı un; yarım su bardağı toz şeker; 1 paket vanilin. Şerbet için: 1 su bardağı su; yarım su bardağı toz şeker; 1 yemek kaşığı granül kahve; 1 su bardağı süt. Yapılışı: 1. Bir kasede doğradığınız incirleri, cevizleri, unu ve tarçını karıştırın. 2. Kekini hazırlamak için, derin bir karıştırma kasesinde oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. 3. Üzerine sıvı yağ, süt, 1,5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra tekrar çırpın. 4. Hazırladığınız incirli ve cevizli karışımı kek harcının içerisine ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. 5. Yağlanmış, ısıya dayanıklı kek kalıbının içerisine kek harcını döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-45 dakika kadar pişirin. 6. Kek pişerken bir sos tenceresinde su, 1/2 su bardağı toz şekeri, 1 yemek kaşığı granül kahveyi eriyene kadar karıştırın ve ardından üzerine soğuk sütü ekledikten sonra ocaktan alın. 7. Kek fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra kahveli şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün ve çekmesini bekleyin. 8. Şerbet çektikten sonra üzerine muhallebiyi

    Meyveli kekin püf noktası nedir?

    Meyveli kekin püf noktaları şunlardır: 1. Meyvelerin dibe çökmemesi için: Meyveleri una veya nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın. 2. Kabartma tozunun etkinleşmesi için: Kek hamuruna birkaç damla limon suyu ekleyin, bu sitrik asit sayesinde kabartma tozunu harekete geçirir ve kekin daha iyi kabarmasını sağlar. 3. Kekin üzerinin parlaması için: Fırından çıkardıktan sonra şeftalili, kayısılı reçel veya bal sürebilirsiniz. 4. Şerbetin soğuması: Meyveli ıslak kek yaparken şerbeti kekin üzerine dökmeden önce biraz soğutun, bu kekin daha iyi ıslanmasını sağlar.

    Meyveli Kek malzemeleri nelerdir?

    Meyveli kek yapmak için gerekli malzemeler şunlardır: Temel Malzemeler: - 250 gr margarin - 2 çorba kaşığı süt - 1 su bardağından biraz fazla tozşeker - 4 yumurta - Yaklaşık 3 su bardağı un - 3 tatlı kaşığı kabartma tozu Ek Malzemeler (İsteğe Bağlı): - 250 gr karışık meyve şekerlemesi - 75 gr hindistancevizi rendesi - 1 küçük muz Ayrıca, meyveli kek tariflerinde çilek, muz, elma, şeftali gibi çeşitli meyveler de kullanılabilir.

    İncirli keke hangi muhallebi gider?

    İncirli keke muhallebi olarak klasik muhallebi veya krem şantili muhallebi uygundur. Klasik muhallebi tarifi: 1. Sütü bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri ekleyin. 2. Un ve nişastayı ayrı bir kapta karıştırarak, süt karışımına yavaşça ekleyin. 3. Karışımı sürekli karıştırarak pişirin, kaynamaya başladıktan sonra 5-10 dakika daha pişirin. 4. Ocaktan almadan önce vanilini ekleyin. Krem şantili muhallebi tarifi: 1. Tencereye sütü, şekeri, unu, ve nişastayı ekleyip karıştırın. 2. Ocağın altını orta ateşe ayarlayıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 3. Fokur fokur kaynayınca 3 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. 4. Ocağın altını kapatınca tereyağını ekleyip hızlı hızlı karıştırın, toz krem şantiyi ilave edip mikserle 2 dakika kadar çırpın.