Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnci Tadında Tiramisu Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 tepeleme çorba kaşığı un (30 gr) 2
- 2 silme çorba kaşığı toz şeker (30 gr) 2
- 1 su bardağı süt (200 ml) 2
- 200 gr labne peyniri 2
- 100 ml sıvı krema (yarım paket) 2
- 1 paket vanilya (5 gr) 2
- 24 adet savoyer bisküvi (kedidili) 2
- 1 çorba kaşığı granül kahve 2
- 2 çorba kaşığı toz şeker 2
- 1,5 su bardağı su (300 ml) 2
- 2-3 tatlı kaşığı bitter kakao 2
Yapılışı:
- Küçük bir tencereye un ve toz şekeri koyun, 1 bardak sütle karıştırın ve orta ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin 2.
- Ateşten alınca vanilyayı ekleyin ve karıştırarak biraz ılınmasını bekleyin 2.
- Labne peynirini soğuk olarak ekleyin ve çırpma teliyle karışıma iyice yedirin 2.
- Ayrı bir kapta 100 ml sıvı kremayı katılaşıp krem şanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpın 2.
- Çırpılmış kremayı bir spatula yardımıyla diğer karışıma alt-üst ederek, mümkün olduğunca havasını söndürmeden yedirin 2.
- Granül kahve ve şekeri önce biraz sıcak suyla karıştırın, sonra üzerine ılık/soğuk su ekleyin 2.
- Savoyerleri soğumuş olan kahveye 2 saniyeliğine batırıp dikdörtgen borcamın tabanına yerleştirin 2. Üzerine hazırlanan kremanın yarısını döküp yaydırın ve aynı işlemi tekrarlayın 2.
- Buzdolabında en az 6-8 saat bekletildikten sonra servis edilirse daha iyi olur 2. Servisten hemen önce üzerine küçük bir elekle bitter kakao serpin 2.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: