Tiramisu için kek yapımı şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Malzemeler: 4 adet yumurta, 100 gram toz şeker, 250 gram mascarpone peyniri, 200 ml krema, 1 su bardağı sıcak kahve (şekerli veya şekersiz), 1 paket vanilin, 2 paket kedidili bisküvi (veya savoiardi bisküvi), kakao tozu (üzeri için). 2. Yumurta ve Şeker: Yumurta sarıları ve toz şeker bir kabın içine alınarak, mikserle iyice çırpılır. 3. Mascarpone Peyniri: Çırpılan yumurta sarılarına mascarpone peyniri eklenir ve homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılır. 4. Krema ve Vanilin: Ayrı bir kapta krema ve vanilin çırpılır. Krema, katılaşana kadar çırpılmalıdır. 5. Bisküvilerin Islatılması: Kedidili bisküvileri, kahve karışımında hızlıca ıslatılır. 6. Katmanların Oluşturulması: Islatılan bisküviler, bir servis kabına yerleştirilir. Üzerine hazırlanan mascarpone karışımının yarısı dökülür. 7. Soğutma: Hazırlanan tiramisu, en az 4 saat soğutulması için buzdolabında bekletilmelidir. 8. Servis ve Süsleme: Servis öncesinde, tiramisunun üzerine kakao tozu serpilir.