Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerekli malzemeler:
- 4 adet yufka 1;
- 350 gram kıyma 1;
- 2 adet soğanın rendesi 1;
- tuz, karabiber, kırmızı toz biber 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1.
Hazırlanışı:
- Kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberi bir kabın içinde karıştırın 1.
- Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin 1.
- Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, geniş tarafına iç harçtan boydan boya koyun ve ortaya doğru kol böreği gibi sarın ve tepsiye dizin 1.
- İster fırında ister orta ateşte üstü ve altı kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak et suyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin ve 10 dakika demlendirin 1.
- Sarımsaklı yoğurdu ayrı bir kabın içinde hazırlayın 1.
- Bir cezvede veya tavada salçalı biberli sosu hazırlayın 1.
- Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: