Hazır yufkadan yalancı mantı yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet günlük yufka; 200 gram kıyma; 1 kuru soğan; 1 demet maydanoz; 1 kaşık tereyağı; 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası; 2 su bardağı su; 1 kase yoğurt; 1 diş sarımsak; Zeytinyağ; Tuz, nane, kırmızıbiber, karabiber. Yapılışı: 1. Bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, tuzu, kırmızı ve karabiberi alarak iyice yoğurun. 2. İki yufkayı tam ortadan ikiye kesin ve 4 yarım yufka elde edin. 3. Yarım yufkayı tezgaha serip yanlarını hafifçe içe doğru katlayın. 4. Yufkanın düz olan tarafına kıymayı bolca yerleştirin ve sıkıca rulo haline getirin. 5. Ruloları 2 parmak kalınlığında dilimleyin. 6. Küçük yuvarlak borcam tepsiyi zeytinyağıyla yağlayın ve ruloları yukarı bakacak şekilde tek tek, açılmayacak sıklıkla dizin. 7. Diğer 1,5 yufka için de aynı işlemi yapın ve hepsi bitince bir fırça yardımıyla ruloları nemlendirmek için hafifçe yağlayın. 8. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. 9. Bir tavada 1 kaşık tereyağını eritin. 10. Salça, nane, kırmızıbiber ve 2 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca altını kapatın. 11. Kızaran mantıların üzerine bu sosu döküp mantıyı fırına verin. 12. Yaklaşık 15 dakika daha pişirip tepside hafif su kalınca fırından çıkarın. 13. Biraz soğuyunca tabaklara servis yapıp üzerine bolca sarımsaklı yoğurt, kuru nane ve sumak gezdirebilirsiniz. Yalancı mantı tarifi için ayrıca yemek.com ve lezizyemeklerim.com sitelerindeki tarifler de kullanılabilir.