Buradasın
Hazır yufkadan yalancı mantı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkadan yalancı mantı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet günlük yufka 1;
- 200 gram kıyma 1;
- 1 kuru soğan 1;
- 1 demet maydanoz 1;
- 1 kaşık tereyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası 1;
- 2 su bardağı su 1;
- 1 kase yoğurt 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- Zeytinyağ 1;
- Tuz, nane, kırmızıbiber, karabiber 1.
Yapılışı:
- Bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, tuzu, kırmızı ve karabiberi alarak iyice yoğurun 1.
- İki yufkayı tam ortadan ikiye kesin ve 4 yarım yufka elde edin 1.
- Yarım yufkayı tezgaha serip yanlarını hafifçe içe doğru katlayın 1.
- Yufkanın düz olan tarafına kıymayı bolca yerleştirin ve sıkıca rulo haline getirin 1.
- Ruloları 2 parmak kalınlığında dilimleyin 1.
- Küçük yuvarlak borcam tepsiyi zeytinyağıyla yağlayın ve ruloları yukarı bakacak şekilde tek tek, açılmayacak sıklıkla dizin 1.
- Diğer 1,5 yufka için de aynı işlemi yapın ve hepsi bitince bir fırça yardımıyla ruloları nemlendirmek için hafifçe yağlayın 1.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin 1.
- Bir tavada 1 kaşık tereyağını eritin 1.
- Salça, nane, kırmızıbiber ve 2 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca altını kapatın 1.
- Kızaran mantıların üzerine bu sosu döküp mantıyı fırına verin 1.
- Yaklaşık 15 dakika daha pişirip tepside hafif su kalınca fırından çıkarın 1.
- Biraz soğuyunca tabaklara servis yapıp üzerine bolca sarımsaklı yoğurt, kuru nane ve sumak gezdirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: