Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Farklı bölgelerde ve kültürlerde çeşitli mantı hamurları bulunmaktadır. İşte bazı mantı hamuru çeşitleri:
- Klasik Mantı Hamuru: Un, su, tuz ve yumurta ile hazırlanan, ince bir yapıya sahip hamur 13.
- Çerkez Mantısı Hamuru: Daha büyük hamur parçaları ve genellikle patates veya peynir dolgulu iç harçla kullanılır 1.
- Sini Mantısı: Tepside fırınlanarak yapılan, görsel açıdan börek benzeri bir yapıya sahip hamur 1.
- Nohutlu Mantı Hamuru: Balıkesir'in Avunya mantısında kullanılan, nohutlu ve tavuklu hamur 5.
- Hazır Mantı: Dondurulmuş veya hazır olarak satılan, genellikle ince yufka hamurundan yapılan mantı 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: