Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de ve dünyada farklı çeşitlerde mantı hamurları bulunmaktadır. Türkiye'de bilinen bazı mantı çeşitleri:
- Kayseri mantısı 245. Küçük üçgenler halinde kapatılır ve genellikle bir kaşığa 40 tane sığmasıyla ünlüdür 25.
- Sinop mantısı 23. Üçgen şekilli ve büyük bir mantı çeşididir 2.
- Çerkez mantısı 5. Daha büyük hamur parçaları ve genellikle patates ya da peynir dolgulu iç harcıyla dikkat çeker 5.
- Tepsi mantısı 23. Minik kayıklar şeklinde kapatılmış mantılar bir tepsiye dizilerek hazırlanır 2.
- Bartın pirinçli mantısı 3. Börek hamuru inceliğinde açılıp kare şeklinde kesilen hamur parçalarına pirinçli iç harcı eklenerek hazırlanır 3.
Dünya mutfağında da mantı benzeri yemekler bulunur:
- Çin mantısı (Dumpling) 25.
- Kore mantısı (Mandu) 2.
- Japonya mantısı (Wonton) 2.
- Polonya mantısı (Pierogi) 2.
- İtalyan mantısı (Ravioli) 25.
Bu örnekler, mantı hamurunun çeşitliliğini göstermektedir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: