Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuç tarator yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 büyük boy havuç 12;
- 1 su bardağı yoğurt 2;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 4 adet ceviz içi 2;
- 1 diş sarımsak 2;
- Tuz 2.
Yapılışı:
- Havuçları soyup rendeleyin 12.
- Bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve havuçları ekleyip 4-5 dakika kavurun 2.
- Havuçlar yumuşadıktan sonra ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin 2.
- Geniş bir kaba 1 su bardağı yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın 2.
- Soğuyan havuçları bu karışıma ekleyin ve harmanlayın 2.
- Karışımı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve taze maydanoz gezdirin 2.
Havuç tarator, bekledikçe sulanacağı için hazırlandıktan sonra kısa süre içinde tüketilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: