• Buradasın

    Havuç ve cevizle hangi krema yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Havuç ve cevizle birlikte kremalı peynir veya vanilyalı krema yapılabilir 5.
    Kremalı havuçlu kek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı şeker 1
    • 3/4 su bardağı ayçiçek yağı 1
    • 2 yemek kaşığı İçim Yoğurt 1
    • 3 yumurta 1
    • 2 su bardağı un 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • 2 tatlı kaşığı tarçın 1
    • Yarım çay kaşığı muskat rendesi 1
    • 1 tatlı kaşığı karbonat 1
    • 1 paket vanilya 1
    • 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1
    • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1
    Krema:
    • 200 gr. İçim Labne 1
    • 1 su bardağı pudra şekeri 1
    • 1 paket vanilya 1
    • 100 gr. Tereyağ (oda sıcaklığında) 1
    Yapılışı:
    1. Sıvı yağ ve şeker bir kapta mikser yardımıyla çırpılır 1.
    2. Daha sonra İçim Yoğurt eklenerek koyu bir kıvam elde edilinceye kadar çırpılır 1.
    3. Yumurtalar teker teker eklenerek karışım iyice çırpılır 1.
    4. Kenarda un, tuz, muskat, tarçın, karbonat ve vanilya karıştırılır 1.
    5. Bu toz karışım spatula yardımıyla hamurla karıştırılır 1.
    6. En son olarak havuç ve ceviz eklenerek spatulayla karıştırılır 1.
    7. Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba kek hamuru dökülür 1.
    8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir 1.
    9. Krema için İçim Labne bir kaba alınarak çırpılır 1.
    10. Daha sonra tereyağ eklenerek pürüzsüz kıvam elde edilinceye kadar çırpılır 1.
    11. Pudra şekeri ve vanilyayı da ilave edip tekrar çırpılır 1.
    12. Buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakılır 1.
    13. Soğumuş olan kekin üzerine krema sürülür 1.
    14. Tarçın ve cevizle kek süslenerek servis yapılır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Havuç ve krema birlikte kullanılır mı?

    Evet, havuç ve krema birlikte kullanılabilir. Havuç, krema içeren tatlı ve yemek tariflerinde sıkça yer alır.

    Havuçlu hindistan cevizli tatlı nasıl yapılır?

    Havuçlu Hindistan Cevizli Tatlı Tarifi için gerekli malzemeler: 6-7 tane orta boy havuç; 19-20 tane petibör sade bisküvi; 1 tatlı kaşığı tereyağı; 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz; 5 yemek kaşığı toz şeker; 1 çay kaşığı tarçın; Yeterince Hindistan cevizi. Hazırlanışı: 1. Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. 2. Rendelenen havuçlar tavaya alınarak şeker, tarçın, tereyağı ve ceviz eklenir. 3. Yavaş yavaş petibörler kırılarak içine atılır. 4. İyice karıştırılarak suyu çekene kadar pişirilir. 5. Daha sonra soğumaya bırakılır. 6. Soğuduktan sonra yuvarlak yapılıp Hindistan cevizi ile kaplanır. 7. İsteğe göre kürdanla süslenir. Bu tarif, farklı lezzetlere olanak tanıyan değişikliklere de açıktır.

    Havuçlu cevizli kekin sosu nasıl yapılır?

    Havuçlu cevizli kekin sosu için iki farklı yöntem önerilmektedir: 1. Çikolata Soslu Kek: Kekin üzerine puding veya glazür çikolata dökerek sos yapabilirsiniz. Bunun için: - Yarım çay bardağından biraz fazla kremayı sosluğa alın. - İçine 120 gram pasta çikolatasını kırarak atın. - Kısık ateşte pürüzsüz olana kadar karıştırarak eritin. 2. Kremalı Sos: Krem peynir ve süt kreması ile yapılan kremalı sos da kullanılabilir. Bunun için: - Krem peyniri ve süt kremasını bir kapta iyice çırpın. - Karışıma vanilya ve şeker ekleyerek tatlandırın. - Hazırlanan kremalı sosu soğuyan kekin üzerine eşit bir şekilde yayın.