Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuç ve cevizle birlikte kremalı peynir veya vanilyalı krema yapılabilir 5.
Kremalı havuçlu kek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker 1
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı 1
- 2 yemek kaşığı İçim Yoğurt 1
- 3 yumurta 1
- 2 su bardağı un 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 2 tatlı kaşığı tarçın 1
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi 1
- 1 tatlı kaşığı karbonat 1
- 1 paket vanilya 1
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1
Krema:
- 200 gr. İçim Labne 1
- 1 su bardağı pudra şekeri 1
- 1 paket vanilya 1
- 100 gr. Tereyağ (oda sıcaklığında) 1
Yapılışı:
- Sıvı yağ ve şeker bir kapta mikser yardımıyla çırpılır 1.
- Daha sonra İçim Yoğurt eklenerek koyu bir kıvam elde edilinceye kadar çırpılır 1.
- Yumurtalar teker teker eklenerek karışım iyice çırpılır 1.
- Kenarda un, tuz, muskat, tarçın, karbonat ve vanilya karıştırılır 1.
- Bu toz karışım spatula yardımıyla hamurla karıştırılır 1.
- En son olarak havuç ve ceviz eklenerek spatulayla karıştırılır 1.
- Yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba kek hamuru dökülür 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir 1.
- Krema için İçim Labne bir kaba alınarak çırpılır 1.
- Daha sonra tereyağ eklenerek pürüzsüz kıvam elde edilinceye kadar çırpılır 1.
- Pudra şekeri ve vanilyayı da ilave edip tekrar çırpılır 1.
- Buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakılır 1.
- Soğumuş olan kekin üzerine krema sürülür 1.
- Tarçın ve cevizle kek süslenerek servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: