Buradasın
Havuçlu hindistan cevizli tatlı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Havuçlu Hindistan Cevizli Tatlı Tarifi için gerekli malzemeler:
- 6-7 tane orta boy havuç 1;
- 19-20 tane petibör sade bisküvi 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz 1;
- 5 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- Yeterince Hindistan cevizi 1.
Hazırlanışı:
- Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir 1.
- Rendelenen havuçlar tavaya alınarak şeker, tarçın, tereyağı ve ceviz eklenir 1.
- Yavaş yavaş petibörler kırılarak içine atılır 1.
- İyice karıştırılarak suyu çekene kadar pişirilir 1.
- Daha sonra soğumaya bırakılır 1.
- Soğuduktan sonra yuvarlak yapılıp Hindistan cevizi ile kaplanır 1.
- İsteğe göre kürdanla süslenir 1.
Bu tarif, farklı lezzetlere olanak tanıyan değişikliklere de açıktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: