Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşhaşlı hamur yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 kişilik: 1,5 kg un, yarım çorba kaşığı tuz, aldığı kadar ılık su, 1 orta boy kase kavrulmuş ezilmiş haşhaş, 1 su bardağı sıvı yağ, hamur mayası 1;
- 5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kuru maya, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ 5.
Yapılışı:
- Un ile su hamur haline getirilir 1. İsteğe bağlı olarak hamur mayası da katılabilir 1.
- Başka bir kapta haşhaş ile sıvı yağ karıştırılır 1.
- Parçalara ayrılan hamur tek tek oklava veya merdane ile büyükçe açılır, haşhaş her tarafına eşit dağıtılacak şekilde sürülür 1.
- Rulo haline getirilen haşhaşlı hamur sac veya tavada üzeri yağlanarak kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirilir 1.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır, her biri açılıp haşhaş karışımı sürülür 4.
- Şekil verilen açmalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: