• Buradasın

    Haşhaşlı hamur nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Haşhaşlı hamur yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 kişilik: 1,5 kg un, yarım çorba kaşığı tuz, aldığı kadar ılık su, 1 orta boy kase kavrulmuş ezilmiş haşhaş, 1 su bardağı sıvı yağ, hamur mayası 1;
    • 5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı kuru maya, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 yumurta, yarım su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ 5.
    Yapılışı:
    1. Un ile su hamur haline getirilir 1. İsteğe bağlı olarak hamur mayası da katılabilir 1.
    2. Başka bir kapta haşhaş ile sıvı yağ karıştırılır 1.
    3. Parçalara ayrılan hamur tek tek oklava veya merdane ile büyükçe açılır, haşhaş her tarafına eşit dağıtılacak şekilde sürülür 1.
    4. Rulo haline getirilen haşhaşlı hamur sac veya tavada üzeri yağlanarak kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirilir 1.
    5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır, her biri açılıp haşhaş karışımı sürülür 4.
    6. Şekil verilen açmalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Haşhaş ezmesi ile açma nasıl yapılır?

    Haşhaş ezmesi ile açma yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı ılık su; 1 paket kuru maya; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 4,5 su bardağı un; 1 yemek kaşığı haşhaş; 1 kahve fincanı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Ilık su, maya ve şekeri karıştırın. 2. Azar azar unu ilave edip yoğurun. 3. Yarım saat dinlendirin. 4. Haşhaş ve yağı karıştırın. 5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elips şeklinde açın. 6. Üzerine haşhaşı sürün ve yol yol çizikler atın. 7. Sıkıca rulo yapıp açma formunu verin. 8. Fırın tepsisine dizin. 9. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. 10. 180 derecede 30 dakika pişirin. Alternatif bir tarif için: 1 paket instant maya; 2 su bardağı ılık süt; 3 çorba kaşığı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı su; 2 tatlı kaşığı tuz; 2 adet yumurta (akı içine, sarıları üzerine sürülecek); Aldığı kadar un (yaklaşık 8-10 su bardağı). İç harcı için: 1 kase haşhaş ezmesi; Yarım çay bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Sıvı yağ, süt, su, şeker ve tuzu ocakta parmağı yakmayacak şekilde ılıtın. 2. Yoğurma kabına yumurta akını alın. 3. Üzerine ılıttığınız karışımı ekleyin. 4. Unun bir kısmını ekleyip instant mayayı da üzerine ekleyin ve karıştırın. 5. Kalan unu yavaş yavaş ekleyerek 10 dakika yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin. 6. Hamurun üzerini örtüp 45-50 dakika mayalanmaya bırakın. 7. Haşhaş ezmesi ile sıvı yağı iyice karıştırın. 8

    Cevizli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

    Cevizli haşhaşlı çörek yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı ılık su; 1 su bardağı ılık süt; yarım su bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı yoğurt; 50 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış); 1,5 tatlı kaşığı tuz; 1,5 yemek kaşığı şeker; yarım paket yaş maya (21 gr); aldığı kadar un (yaklaşık 7-7,5 su bardağı); 4 yemek kaşığı haşhaş; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi; üzeri için 1 yumurta sarısı. Yapılışı: 1. Un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır. 2. Un azar azar eklenerek çok sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. 3. Hamur üzeri kapatılarak temiz bir sofra bezine sarılıp 1-1,5 saat mayalanmaya bırakılır. 4. Mayalanan hamur 6 eşit bezeye ayrılır. 5. Her bezeye haşhaşlı harç sürülür ve 6 bezenin tamamı üst üste yerleştirilir. 6. En üste tekrar harç sürülüp hamur rulo şeklinde sarılır ve bıçakla şeritler halinde kesilir. 7. Şeritler biraz uzatılıp burgu şeklinde kıvrılır. 8. Tepsinin ortasından başlayarak birbiri etrafında dolayarak sarılır. 9. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Çöreği fırından çıkardıktan sonra üzerini temiz bir sofra bezi ile sarıp 20-30 dakika dinlendirilmesi önerilir. Alternatif tarifler için yemek.com ve lezzet.com.tr siteleri ziyaret edilebilir.

    Haşhaşın hangi çeşidi çöreğe konur?

    Çörek yapımında sarı haşhaş kullanılır. Mavi haşhaş, çörek yapımında kullanılmaz.

    Nefis yemek haşhaşlı açma nasıl yapılır?

    Nefis Yemek Tarifleri'ne göre haşhaşlı açma tarifi: Malzemeler: 2 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket yaş maya; 1 çorba kaşığı toz şeker; yarım tatlı kaşığı tuz; aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı); arasına sürmek için 2 çorba kaşığı haşhaş ezmesi ve 1 küçük çay bardağı sıvı yağ; üzerine 1 yumurta sarısı. Hazırlanışı: 1. Biraz süt ile maya eritilir. 2. Üzerine diğer hamur malzemeleri ve azar azar un eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edilir. 3. Üzeri bez ile örtülerek 50 dk kadar dinlendirilir. 4. 2 çorba kaşığı haşhaşa 1 küçük çay bardağı sıvı yağ eklenerek inceltilir. 5. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak ince bir şekilde açılır. 6. Açılan hamur üzerine haşhaş ezmesi sürülerek rulo halde katlanır ve uçları birleştirilir. 7. Diğer hamur parçalarına da aynı işlem uygulanır. 8. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş serpilir. 9. Tepside 5 dk daha dinlendirilir. 10. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Püf noktaları: Sütün ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlar. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave etmek gerekir. Hamurun pürüzsüz, ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Bezeler şekil verildikten sonra tepside 5 dakika mayalandırmak açmaların daha yumuşak olmasını sağlar.

    Hamur nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Hamur yapmak için gerekli malzemeler: Un. Maya. Sıvı. Şeker. Tuz. Yumurta ve sıvı yağ. Hamur yapma aşamaları: 1. Tüm malzemeler oda sıcaklığına getirilir. 2. Mayayı, şekeri ve ılık su-süt karışımını bir kaba koyun, tahta kaşıkla karıştırın. 3. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. 4. Hamur ele yapışmayan, homojen ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda bekletilmesi gerekir.

    Haşhaşli kekin püf noktası nedir?

    Haşhaşlı kekin püf noktaları şunlardır: 1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Tereyağı, yumurta ve şeker gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin kabarmasını sağlar. 2. Şekerin İyice Çırpılması: Şekerin yumurtalarla iyice çırpılması, kekin daha havadar olmasını sağlar. 3. Haşhaş Tohumlarının Homojen Dağılması: Haşhaş tohumlarının kek hamuruna çok fazla karıştırılmaması, tohumların homojen dağılmasını sağlar. 4. Fırın Sıcaklığının Doğru Ayarlanması: Fırının önceden 180 dereceye ayarlanması ve kekin bu sıcaklıkta pişirilmesi, eşit ve homojen bir pişirme sağlar. 5. Kekin Ilınması: Kek piştikten sonra kalıptan hemen çıkarılmaması, ılınmasının beklenmesi, kekin dağılmasını önler.

    Haşhaşlı çöreğin üzerine yumurta sürülür mü?

    Evet, haşhaşlı çöreğin üzerine yumurta sarısı sürülebilir. Haşhaşlı çörek hazırlandıktan sonra, fırına vermeden hemen önce üzerine bir mutfak fırçası yardımıyla yumurta sarısı sürülmesi önerilir.