Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşhaşlı kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Tereyağı, yumurta ve şeker gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin kabarmasını sağlar 24.
- Şekerin İyice Çırpılması: Şekerin yumurtalarla iyice çırpılması, kekin daha havadar olmasını sağlar 4.
- Haşhaş Tohumlarının Homojen Dağılması: Haşhaş tohumlarının kek hamuruna çok fazla karıştırılmaması, tohumların homojen dağılmasını sağlar 3.
- Fırın Sıcaklığının Doğru Ayarlanması: Fırının önceden 180 dereceye ayarlanması ve kekin bu sıcaklıkta pişirilmesi, eşit ve homojen bir pişirme sağlar 15.
- Kekin Ilınması: Kek piştikten sonra kalıptan hemen çıkarılmaması, ılınmasının beklenmesi, kekin dağılmasını önler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: