Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre haşhaşlı açma tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt 12;
- 1 su bardağı sıvı yağ 12;
- 1 paket yaş maya 12;
- 1 çorba kaşığı toz şeker 12;
- yarım tatlı kaşığı tuz 12;
- aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı) 12;
- arasına sürmek için 2 çorba kaşığı haşhaş ezmesi ve 1 küçük çay bardağı sıvı yağ 12;
- üzerine 1 yumurta sarısı 12.
Hazırlanışı:
- Biraz süt ile maya eritilir 1.
- Üzerine diğer hamur malzemeleri ve azar azar un eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edilir 1.
- Üzeri bez ile örtülerek 50 dk kadar dinlendirilir 1.
- 2 çorba kaşığı haşhaşa 1 küçük çay bardağı sıvı yağ eklenerek inceltilir 1.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak ince bir şekilde açılır 1.
- Açılan hamur üzerine haşhaş ezmesi sürülerek rulo halde katlanır ve uçları birleştirilir 1.
- Diğer hamur parçalarına da aynı işlem uygulanır 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş serpilir 1.
- Tepside 5 dk daha dinlendirilir 1.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir 1.
Püf noktaları:
- Sütün ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlar 1.
- Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave etmek gerekir 1.
- Hamurun pürüzsüz, ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir 1.
- Bezeler şekil verildikten sonra tepside 5 dakika mayalandırmak açmaların daha yumuşak olmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: