Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşhaş ezmesi ile açma yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 12;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 paket instant maya (10 gr) 1;
- 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzeri için) 1;
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 1;
- 4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Ilık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve yumurta akını bir kapta karıştırın 1.
- Mayayı ekleyip yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun 1.
- Üzerini kapatıp 30-40 dakika mayalanmaya bırakın 1.
- Haşhaş ezmesini sıvı yağ ile karıştırarak sürülebilir bir kıvama getirin 1.
- Mayalanan hamuru eşit bezelere ayırın 1.
- Her bir bezeyi unlu tezgahta merdane ile açın 1.
- Üzerine haşhaşlı harçtan sürüp rulo şeklinde sarın 1.
- Ruloyu iki ucundan kıvırarak halka şekli verin 1.
- Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin 1.
- Tepside 10-15 dakika daha dinlendirin 1.
- Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika, üzeri altın sarısı olana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkan haşhaşlı açmaları sıcak veya ılık olarak çay eşliğinde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: