Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Haşhaş ezmesi ile açma yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ılık su 15;
- 1 paket kuru maya 15;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 15;
- 1 tatlı kaşığı tuz 15;
- 4,5 su bardağı un 1;
- 1 yemek kaşığı haşhaş 1;
- 1 kahve fincanı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Ilık su, maya ve şekeri karıştırın 1.
- Azar azar unu ilave edip yoğurun 1.
- Yarım saat dinlendirin 1.
- Haşhaş ve yağı karıştırın 1.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elips şeklinde açın 1.
- Üzerine haşhaşı sürün ve yol yol çizikler atın 1.
- Sıkıca rulo yapıp açma formunu verin 1.
- Fırın tepsisine dizin 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin 1.
- 180 derecede 30 dakika pişirin 1.
Alternatif bir tarif için:
- 1 paket instant maya 2;
- 2 su bardağı ılık süt 2;
- 3 çorba kaşığı toz şeker 2;
- 1 su bardağı sıvı yağ 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 2 tatlı kaşığı tuz 2;
- 2 adet yumurta (akı içine, sarıları üzerine sürülecek) 2;
- Aldığı kadar un (yaklaşık 8-10 su bardağı) 2.
İç harcı için:
Yapılışı:
- Sıvı yağ, süt, su, şeker ve tuzu ocakta parmağı yakmayacak şekilde ılıtın 2.
- Yoğurma kabına yumurta akını alın 2.
- Üzerine ılıttığınız karışımı ekleyin 2.
- Unun bir kısmını ekleyip instant mayayı da üzerine ekleyin ve karıştırın 2.
- Kalan unu yavaş yavaş ekleyerek 10 dakika yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edin 2.
- Hamurun üzerini örtüp 45-50 dakika mayalanmaya bırakın 2.
- Haşhaş ezmesi ile sıvı yağı iyice karıştırın 2. 8
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: