Buradasın
Cevizli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli haşhaşlı çörek yapımı için gerekli malzemeler:
- yarım paket yaşmaya 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 tatlı kaşığı şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- aldığı kadar un 1;
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- üzerine sürmek için 1 su bardağı yoğurt 1;
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi 1.
Yapılışı:
- Ilık suda mayayı ve şekeri eritin, tuz, yağ ve unu ekleyip mayalı bir hamur yapın 1. 45 dakika dinlendirin 1.
- Bezelere ayırıp sıvı yağ sürerek merdaneyle açın 1.
- Yağla sıvılaştırdığınız haşhaş ezmesini sürün, iri dövülmüş ceviz içi serpin ve rulo haline getirin 1.
- Elinizle hafif uzatarak, yaklaşık 3 cm boyunda kesin ve dik olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin 1.
- Üzerine yoğurdu sürüp 170°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: