Buradasın
Cevizli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cevizli haşhaşlı çörek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı ılık su 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 1;
- 50 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1,5 yemek kaşığı şeker 1;
- yarım paket yaş maya (21 gr) 1;
- aldığı kadar un (yaklaşık 7-7,5 su bardağı) 1;
- 4 yemek kaşığı haşhaş 1;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi 1;
- üzeri için 1 yumurta sarısı 1.
Yapılışı:
- Un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır 1.
- Un azar azar eklenerek çok sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurulur 1.
- Hamur üzeri kapatılarak temiz bir sofra bezine sarılıp 1-1,5 saat mayalanmaya bırakılır 1.
- Mayalanan hamur 6 eşit bezeye ayrılır 1.
- Her bezeye haşhaşlı harç sürülür ve 6 bezenin tamamı üst üste yerleştirilir 1.
- En üste tekrar harç sürülüp hamur rulo şeklinde sarılır ve bıçakla şeritler halinde kesilir 1.
- Şeritler biraz uzatılıp burgu şeklinde kıvrılır 1.
- Tepsinin ortasından başlayarak birbiri etrafında dolayarak sarılır 1.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir 1.
Çöreği fırından çıkardıktan sonra üzerini temiz bir sofra bezi ile sarıp 20-30 dakika dinlendirilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: