• Buradasın

    Cevizli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cevizli haşhaşlı çörek yapımı için gerekli malzemeler:
    • yarım paket yaşmaya 1;
    • 1 su bardağı ılık su 1;
    • yarım su bardağı sıvı yağ 1;
    • 2 tatlı kaşığı şeker 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • aldığı kadar un 1;
    • 1 su bardağı haşhaş ezmesi 1;
    • yarım su bardağı sıvı yağ 1;
    • üzerine sürmek için 1 su bardağı yoğurt 1;
    • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi 1.
    Yapılışı:
    1. Ilık suda mayayı ve şekeri eritin, tuz, yağ ve unu ekleyip mayalı bir hamur yapın 1. 45 dakika dinlendirin 1.
    2. Bezelere ayırıp sıvı yağ sürerek merdaneyle açın 1.
    3. Yağla sıvılaştırdığınız haşhaş ezmesini sürün, iri dövülmüş ceviz içi serpin ve rulo haline getirin 1.
    4. Elinizle hafif uzatarak, yaklaşık 3 cm boyunda kesin ve dik olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin 1.
    5. Üzerine yoğurdu sürüp 170°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin 1.
    Afiyet olsun!
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Haşhaşli çörekin yumuşak olması için ne yapmalı?

    Haşhaşlı çöreğin yumuşak olması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmelidir: 1. Malzeme Kalitesi: Yüksek protein içeren kaliteli un ve taze yağlar (tereyağı veya zeytinyağı) kullanılmalıdır. 2. Hamur Yoğurma: Hamurun yeterince yoğrulması, gluten yapısının gelişmesini sağlar ve çöreğin kabarmasına yardımcı olur. 3. Dinlendirme: Hamurun dinlendirilmesi, elastik bir yapı kazanmasını sağlar. En az 30 dakika dinlendirilmelidir. 4. Süt ve Su Sıcaklığı: Süt ve suyun ılık olması, mayanın aktifleşmesi için önemlidir. 5. İç Malzeme: Haşhaş ezmesinin doğru kıvamda hazırlanması ve fazla kullanılmaması, çöreğin yumuşaklığını etkiler. Bu adımları takip ederek, yumuşak ve lezzetli bir haşhaşlı çörek elde edebilirsiniz.

    Cevizli hamur işi nasıl yapılır?

    Cevizli hamur işi yapımı için gerekli malzemeler: 5 su bardağı un; 100 gr tereyağı; 2 su bardağı süt; 1 çay kaşığı karbonat; 1 çay kaşığı tuz; 100 gr iri çekilmiş ceviz içi; 1 yumurtanın sarısı; Şerbet için: 3,5 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limonun suyu. Yapılışı: 1. Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. 2. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını bir kasede elinizle ezin. 3. Un, karbonat, tuz ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 4. İri çekilmiş ceviz içini ilave edip tekrar yoğurun ve yarım saat dinlenmeye bırakın. 5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. 6. Yağladığınız fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 7. Üzerlerine ceviz içi yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 8. Fırından çıkarınca sıcak şurubu üzerine döküp servis tabağına alın. 9. Servis yapın.

    Haşhaş ezmeli çörek nasıl tel tel açılır?

    Haşhaş ezmeli çöreğin tel tel açılması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Hamur Hazırlığı: Yoğurma kabına maya, şeker, su, süt, yumurta akı ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. 2. Mayalanma: Hamurun üzeri kapatılıp iki kat oluncaya kadar mayalanması için bekletilir. 3. Bezelere Ayırma: Mayalanan hamur 4 eşit bezeye ayrılır. 4. Açma ve İç Harcı Ekleme: Bezeler merdane yardımı ile açılır ve üzerine haşhaş ezmesi, şeker ve sıvı yağ karışımı sürülerek rulo şeklinde sarılır. 5. Kesme ve Pişirme: Rulolar mutfak aparatı ile 2 parmak genişliğinde kesilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Alternatif olarak, çöreğin üzerine yumurta sarısı sürülerek de daha yumuşak bir doku elde edilebilir.

    Haşhaş tohumu ile çörek nasıl yapılır?

    Haşhaş tohumu ile çörek yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket instant maya; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1 su bardağı ılık süt; 6 su bardağı un; 1 su bardağı ılık su; 1,5 tatlı kaşığı tuz; 1/2 su bardağı sıvı yağ; 6 yemek kaşığı haşhaş; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 adet yumurta sarısı. Yapılışı: 1. Su, süt, şeker ve mayayı karıştırın. 2. Üzerine sıvı yağı ekleyin. 3. Un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 4. Yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. 5. Haşhaş ezmesi ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. 6. Mayalanan hamuru dikdörtgen şekilde açın. 7. Üzerine haşhaşlı karışımdan sürün. 8. Hamuru rulo şeklinde sarın ve iki parmak eninde kesin. 9. Ruloları tepsiye dizin. 10. Etrafına yumurta sarısı sürün. 11. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Çörekleri çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

    Cevizli çörek malzemeleri nelerdir?

    Cevizli çörek malzemeleri şunlardır: Hamur için: - 1 su bardağı ılık süt - 1 adet oda sıcaklığında yumurta - Çeyrek su bardağı toz şeker - Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru toz maya - 1 tutam tuz - 3,5 su bardağı un - 75 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin İç harç için: - 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi - 2,5 yemek kaşığı toz şeker - 1 çay kaşığı toz tarçın Üzeri için: - Kayısı reçeli veya tereyağı

    Cevizli Çörek hangi yöreye ait?

    Cevizli çörek, Tokat ve Çankırı yörelerine aittir.

    Puf puf haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

    Puf puf haşhaşlı çörek yapımı için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı ılık su; 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya); 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura); 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin); İç harcı için: 4-5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı toz şeker; Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt. Yapılışı: 1. Ilık süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. 2. Üzerine sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin. 3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. 4. Haşhaş ezmesini bir kaba alın, üzerine sıvı yağ ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın. 5. Mayalanan hamuru tezgaha alın, hafif un serpin. 6. Üzerine haşhaşlı harcı sürün. 7. Dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. 8. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün. 9. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Alternatif bir haşhaşlı çörek tarifi: 1. Geniş bir karıştırma kabında un, tuz ve instant mayayı karıştırın. 2. Ayrı bir kapta su ve zeytinyağını birleştirerek un karışımına ekleyin. 3. Hamuru yoğurmaya başlayın. 4. Hamuru top haline getirip üzerini örtün ve 30 dakika kadar dinlendirin [3