Buradasın
Hamsi tava en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsi tava en güzel şu şekilde yapılabilir:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Hamsilerin başları alınır ve içleri temizlenir 1.
- Bol suda yıkanır ve suyu süzülür, tuz atılır 1.
- Hamsiler una bulanır ve fazla un çırpılır 1.
- Kızartma tavasına sıvı yağ alınır, orta ateşte ısıtılır 1.
- Hamsiler tavaya daire şeklinde dizilir ve kızartılır, altı kızarınca hamsilerin üzerine düz bir tabak konur ve ayrı bir kaba yağı süzülür 1.
- Tava, tabağın üzerine doğru ters çevrilir 1.
- Tabaktaki hamsi tekrardan tavaya aktarılır ve süzülen yağ tekrar konur 1.
- Diğer tarafı da kızarınca yağı süzülür ve servis tabağına alınır 1.
- Sıcak olarak servis yapılır 1.
Püf noktaları:
- Balıkların kuru kalmaması için mısır ununa iyice bulandığına emin olun 5.
- Balıkları tavaya düzgün ve sık sık boşluk bırakmadan aralıksız olarak yerleştirin 5.
- Balığın alt tarafı kızardıktan sonra ters çevirmeden önce yağını dikkatlice bir kase içine süzdürün 5.
Hamsi tava tarifi, farklı malzemelerle ve yöntemlerle de yapılabilir.
Hamsi tava tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: