Buradasın
Hamsi tava mı daha güzel olur buğulama mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsinin tava mı yoksa buğulama mı daha güzel olduğu kişisel tercihlere bağlıdır.
Tavada hamsi, fındık yağı, mısırözü yağı veya ayçiçek yağı kullanılarak kızartılabilir 1. Buğulama ise yağ kullanmadan, balığın kendi suyuyla pişirilen bir yöntemdir 12.
Trabzon'da balık restoranı işleten Kaan Bayram, hamsinin en lezzetli pişirme yöntemlerinin tava, ızgara ve buğulama olduğunu, bunların dışında farklı yöntemler denemenin hamsinin tadını bozabileceğini belirtmiştir 1.
Hangi pişirme yönteminin daha güzel olduğu konusunda kesin bir yargı yoktur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: