Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsi tava mı yoksa kızartma mı daha güzel olduğu, kişisel damak zevkine bağlıdır 1.
Hamsinin tavada kızartılması, Karadeniz'de yaygın bir pişirme yöntemidir ve bu yöntem için fındık yağı, mısırözü yağı veya ayçiçeği yağı kullanılması önerilir 25.
Kızartma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Aşırı pişirmekten kaçınılmalıdır 13. Balığın eti pul pul dökülmeye başladığında çıkarılması gerekir 13.
- Tavanın 3/4'ü yağ ile doldurulmalı ve yağ gerekli sıcaklığa ulaşmalıdır 1.
- Balık, tavaya dizildikten sonra kapağı kapatılıp alt kısmı piştikten sonra kapak yardımıyla diğer tarafı çevrilmelidir 34.
Hamsinin kızartma dışında, ızgara veya buğulama gibi farklı pişirme yöntemleri de bulunmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: