Buradasın
Hamsi en lezzetli nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsinin en lezzetli pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Fırında hamsi: Fırında pişirilen hamsi, kokusuz ve çıtır çıtır bir lezzet sunar 12. Ayıklanıp yıkandıktan sonra mısır ununa bulanan hamsiler, fırın tepsisinde dizilip zeytinyağı sürülerek 180 derece fırında 30 dakika pişirilir 2.
- Hamsili pilav: Tereyağlı iç pilavla buluşan hamsiler, Türk mutfağının harikalarından biridir 14. Temizlenen hamsiler içi pilavla doldurulup kapatıldıktan sonra pişirilir ve limonla servis edilir 5.
- Hamsi kuşu: Hamsi, yumurta ve mısır ununa bulanıp kızartılır 45. Balık sevmeyene bile balık yedirme garantili bir tariftir 4.
- Hamsikoli: Hamsi, pazı, dereotu, maydanoz ve taze soğanla hazırlanan hamsikoli, Karadeniz mutfağına özgü bir lezzettir 15.
En lezzetli pişirme yöntemi kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: