Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsili pilav yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 1,5 kilo hamsi 1;
- 3 adet soğan 1;
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1;
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1;
- 1,5 su bardağı pirinç 1;
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- Tuz 1;
- Maydanoz 1;
- 2 su bardağı sıcak su (pilav için) 1;
- Tereyağı 1;
- Sıvı yağ 1.
Hamsili pilavın yapılışı:
- Hamsiler güzelce ayıklanır, kılçıkları temizlenir ve yıkanır 1.
- Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu eklenir 1. Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmez 1.
- En az 20 dakika bekletilir 1.
- Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir 1.
- Pirinçler yıkanıp sıcak suda tuz eklenip bekletilir 1.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur 1.
- Soğanlar eklenip kavrulur 1.
- Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir 1.
- Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir 1.
- Karabiber, yenibahar, tuz eklenir 1.
- Pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir 1.
- Pişince maydanoz eklenip karıştırılır 1.
- Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir 1.
- İç harcı eklenip tekrar hamsi dizilir 1.
- Üzerine çok az sıvı yağ dökülür 1.
- 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: