Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsi pilavı pişirmek için en güzel tariflerden biri şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1,5 kg hamsi 14
- 3 adet soğan (rendelenmiş) 1
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 14
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 14
- 1,5 su bardağı pirinç 14
- 1 tatlı kaşığı yenibahar 14
- 1 tatlı kaşığı karabiber 14
- Tuz 14
- Maydanoz 1
- 2 su bardağı sıcak su (pilav için) 1
- Tereyağı ve sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Hamsiler güzelce ayıklanır, kılçıkları temizlenir ve yıkanır 14.
- Hamsiler suda bekletilir, tuz ve limon suyu eklenir 1. Bu işlem, hamsi kokusunun pilava geçmesini önler 1.
- Kuş üzümleri ılık suda bekletilir 1.
- Pirinçler yıkanır ve sıcak suda tuz eklenerek bekletilir 1.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur, soğanlar eklenip kavrulur 1.
- Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir 1.
- Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir 1.
- Karabiber, yenibahar, tuz eklenir ve pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir 1.
- Piştikten sonra maydanoz eklenip karıştırılır 1.
- Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir 1.
- İç harcı eklenip gene hamsi dizilir 1.
- Üzerine çok az sıvı yağ dökülür ve 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: