Buradasın
Hamsi buğulama en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsi buğulama en güzel şekilde aşağıdaki adımlarla yapılır:
- Malzemeler: 1 kg hamsi, 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber, 1 adet patates, 1 avuç maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz 1.
- Hazırlık: Hamsilerin içlerini ve kafalarını ayıklayın, soğanı yarım ay şeklinde, biberi ince uzun şekilde, patatesi yuvarlak biçimde doğrayın 1.
- Pişirme: Yağladığınız 40 cm'lik bir tepsinin dibine patatesleri dizin, üzerine soğan ve biberleri serpin, yağ gezdirip tuz serpin, üzerine hamsileri dizin ve üzerlerine tuz serpip yağ gezdirin 1. Tepsinin ortasına kıyılmış maydanozu yerleştirin 1.
- Fırınlama: Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin, yağlı kağıdı çıkarıp 10 dakika daha pişirin 1.
Bu tarif, sebzelerle zenginleştirildiği için tek başına besleyici bir öğün olarak da tercih edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: