Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gözleme hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Unu derin bir kabın içerisine alın ve ortasını çukur yapıp içerisine sıvı yağ, tuz ve ılık suyu ekleyin 13.
- Hamuru elinizle yoğurmaya başlayın 1. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru eşit miktarlarda bezelere ayırıp üzerini temiz bir bez ile örtüp 10 dakika dinlendirmeye bırakın 1.
- Unlanmış tezgahta bezeleri teker teker oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde ince bir şekilde açın 1.
- Bir kasede lor, kaşar peyniri ve maydanozu harmanlayın 1.
- Hamurun ortasına peynirli harcı yayın ve hamurun fazla kısmını bıçak ile kesin 1.
- Hamuru dört bir yandan katlayarak birleşim yerlerinden açılmaması için yağlayın 1.
- Az yağlanmış sıcak tavaya gözlemeyi koyun ve arkalı önlü pişirmeye başlayın 1.
Pişirme önerisi: Gözlemeleri yapışmaz teflon tavada pişirmelisiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: