Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gözleme hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Geniş bir karıştırma kabına 3 su bardağı un konulur ve üzerine 1 çay kaşığı tuz eklenir 14.
- Ayrı bir kapta 1 su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır 14.
- Su karışımı yavaş yavaş unun üzerine eklenerek yoğurmaya başlanır 3. Hamur, pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğrulmalıdır 3.
- Yoğrulan hamur, üzeri örtülerek 30 dakika dinlendirilmelidir 3.
- Dinlendirilmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanarak top haline getirilir 3.
- Hamur topları un serpilmiş bir yüzeye yerleştirilir ve bir merdane veya oklava kullanılarak ince bir daire şeklinde açılır 3. Hamurun her iki tarafı da unlanarak eşit kalınlıkta açılması sağlanmalıdır 3.
- Açılan hamurun kalınlığı yaklaşık 1-2 mm olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: