En güzel gözleme hamurunu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 su bardağı un - 1 su bardağı ılık su - 1 çay kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: 1. Unu derin bir kabın içerisine alın ve ortasını çukur yapıp içerisine sıvı yağ, tuz ve ılık suyu ekleyin. 2. Hamuru elinizle yoğurmaya başlayın, ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru eşit miktarlarda bezelere ayırıp üzerini temiz bir bez ile örtüp 10 dakika dinlendirmeye bırakın. 3. Unlanmış tezgahta bezeleri teker teker oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde ince bir şekilde açın. 4. Bir kasede lor, kaşar peyniri ve maydanozu harmanlayın. 5. Hamurun ortasına peynirli harcı yayın, hamurun fazla kısmını bıçak ile kesin. 6. Hamuru dört bir yandan katlayarak birleşim yerlerinden açılmaması için yağlayın. 7. Az yağlanmış sıcak tavaya gözlemeyi koyun ve arkalı önlü pişirmeye başlayın. Gözlemeleri yapışmaz teflon tavada pişirmek daha uygundur.