Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göbel kokorecinin bazı özellikleri:
- Malzeme: Kuzunun iç organları çıkartıldıktan sonra, gömlek yağının etrafında bulunan bumbar kısmı ve ince bağırsak ile sarılır 12.
- Beslenme: Tamamen doğal ve organik yöntemlerle beslenen kuzu bağırsakları kullanılır 2.
- Pişirme: Özel ızgaralarda odun kömürü ateşinde yavaş yavaş pişirilir 2. Pişirme sırasında zeytinyağı ve baharatlar kullanılır 2.
- Aroma: Susurluk ve çevresindeki yaylalarda yetişen kuzuların etinden yapıldığı için özel bir aromaya sahiptir 2.
- Coğrafi işaret: 10 Temmuz 2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 13.
- Sağlık: Doğal yöntemlerle beslendiği için sağlık açısından güvenli bir lezzet sunar 2.
- Servis: Tabakta veya ekmek arasında tüketilir, yanında Susurluk ayranı ile servis edilebilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: