Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gluten yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır:
- Kurubaklagiller: Mercimek, nohut, fasulye gibi besinler gluten içermez 3.
- Mısır ve Pirinç: Bu tahıllar gluten içermeyen güvenli seçeneklerdir 14.
- Kinoa ve Karabuğday: "Psödotahıl" olarak adlandırılan bu ürünler glutensizdir 14.
- Yulaf: Yetişkinlerde 50 grama kadar yulaf tüketimi glutensiz diyette izin verilebilir, ancak diğer tahıllarla karışmamış olması önemlidir 1.
- Yumurta, Et ve Balık: Bu gıdalar doğal olarak gluten içermez 4.
Glutensiz beslenme, çölyak hastalığı veya gluten hassasiyeti olan kişiler için gereklidir 2. Bu durumda bir diyetisyenden yardım almak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: