Gluten, en çok buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunur 12. Bu tahıllardan yapılan veya içinde bu tahılların bulunduğu gıdalar da gluten içerir 1.
Gluten içeren bazı gıdalar:
- Ekmek ve fırın ürünleri: Ekmek, simit, poğaça, pide, lavaş, börek, kek, kurabiye, pasta, çörek 23.
- Makarna ve hububatlar: Makarna, erişte, şehriye, kuskus, bulgur, irmik, tarhana, buğday gevreği 23.
- İşlenmiş gıdalar: Hazır çorbalar ve soslar, soslu kuruyemişler, pane harçları, krakerler, gofret ve bisküviler, bazı şekerlemeler ve dondurmalar 23.
- Et ürünleri: Galeta unu veya un ile hazırlanan köfte, pane edilmiş nugget, bazı sosis ve salamlar 23.
Çölyak hastalığı veya gluten intoleransı olan bireylerin, gluten içeren gıdalardan kaçınmaları gerekir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: