Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gluten, en çok buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunur 12. Bu tahıllardan yapılan veya içinde bu tahılların bulunduğu gıdalar da gluten içerir 1.
Gluten içeren bazı gıdalar:
- Ekmek ve fırın ürünleri: Ekmek, simit, poğaça, pide, lavaş, börek, kek, kurabiye, pasta, çörek 23.
- Makarna ve hububatlar: Makarna, erişte, şehriye, kuskus, bulgur, irmik, tarhana, buğday gevreği 23.
- İşlenmiş gıdalar: Hazır çorbalar ve soslar, soslu kuruyemişler, pane harçları, krakerler, gofret ve bisküviler, bazı şekerlemeler ve dondurmalar 23.
- Et ürünleri: Galeta unu veya un ile hazırlanan köfte, pane edilmiş nugget, bazı sosis ve salamlar 23.
Çölyak hastalığı veya gluten intoleransı olan bireylerin, gluten içeren gıdalardan kaçınmaları gerekir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: