Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ezme çeşitleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir 1. İşte bazı popüler ezme çeşitleri:
- Humus: Nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve baharatlarla yapılır 1.
- Acılı Ezme: Kırmızı biber, domates, soğan, sarımsak, maydanoz, limon suyu ve zeytinyağı ile yapılır 1.
- Patlıcan Ezmesi: Közlenmiş patlıcan, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, maydanoz ve tuz ile yapılır 1.
- Cevizli Ezme: Ceviz, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile yapılır 1.
- Fındık Ezmesi: Fındık, süt, vanilya özü ve şeker ile yapılır 1.
- Badem Ezmesi: Taze ve kaliteli bademlerden üretilir, yapay koruyucu veya tatlandırıcı içermez 2.
- Giresun Fındık Ezmesi: Taze ve kaliteli Giresun fındıklarından yapılır 2.
- Haşhaş Ezmesi: Taze ve kaliteli haşhaş tohumlarından üretilir 2.
- Yer Fıstığı Ezmesi: Taze ve kaliteli yer fıstıklarından yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: