• Buradasın

    En güzel acılı ezme nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel acılı ezme tarifi için gerekli malzemeler:
    • 2 adet domates 14;
    • 2 adet kapya biber 14;
    • 2 adet acı yeşil sivri biber 14;
    • 2 diş sarımsak 14;
    • 1 adet soğan 14;
    • 6 dal maydanoz 14;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 14;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 14;
    • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
    • 1 yemek kaşığı nar ekşisi 14;
    • 1 adet limonun suyu 14;
    • 1 çay kaşığı pul biber 14;
    • 1 çay kaşığı sumak 14;
    • 1 çay kaşığı isot 14;
    • 1 çay kaşığı tuz 14;
    • 1,5 çay kaşığı kuru nane 14.
    Hazırlanışı:
    1. Maydanoz hariç tüm malzemeleri robottan geçirin veya ince ince doğrayın 14.
    2. Maydanozu ince kıyın 14.
    3. Malzemeleri bir tabağa alın ve süzgeçte bekletin 14.
    4. Sos için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatları karıştırın 14.
    5. Sosu sebzelerin üzerine dökün ve karıştırın 14.
    6. Maydanozu ekleyin ve servis tabağına alın 14.
    Acılı ezmenin baharatlarının oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Acılı ezmenin püf noktası nedir?

    Acılı ezmenin püf noktaları: Malzemelerin inceliği: Malzemeler (maydanoz ve ceviz hariç) rondodan geçirilerek püremsi bir kıvam elde edilmelidir. Acı dengesi: Pul biber ve acılı sivri biber miktarı, kişinin acı eşiğine göre ayarlanmalıdır. Suyun süzülmesi: Rondodan geçirilen malzemeler, fazla suyunu salmaması için süzgeçte bekletilmelidir. Robot kullanımı: Malzemeler robottan geçirilirse ezme sulu olabilir, bu yüzden elde doğramak daha iyidir.

    En güzel acılı ezmenin içine ne konur?

    En güzel acılı ezmenin içine şu malzemeler konur: 3 adet domates; 2 adet yeşil biber; 2 adet kırmızı kapya biber; 1 adet soğan; 2 diş sarımsak; yarım demet maydanoz; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı nar ekşisi; yarım çay bardağı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı kuru nane; 1 tatlı kaşığı isot; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber. Acılı ezmenin içine ceviz veya kimyon eklemek de farklı lezzetler elde etmeyi sağlar. Malzeme ve baharat miktarları damak zevkine göre arttırılıp azaltılabilir.

    Acılı ezme içinde neler var?

    Acılı ezme içinde bulunan malzemeler: Meze için: 2 adet orta boy domates; 2 adet kapya biber; 2 adet acı yeşil sivri biber; 2 diş sarımsak; 1 adet orta boy soğan; 6 dal ince kıyılmış maydanoz. Sosu için: 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 6 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 adet limonun suyu; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı sumak; 1 çay kaşığı isot; 1 çay kaşığı tuz; 1,5 çay kaşığı kuru nane. İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık eklenebilir.

    Kahvaltılık acılı ezme içinde neler var?

    Kahvaltılık acılı ezme içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Kırmızı biber. Yeşil kıl biber. Domates. Sarımsak. Sıvı yağ. Sirke. Toz şeker. Tuz. Maydanoz. Ayrıca, ceviz veya fındık gibi kuru yemişler de eklenebilir.

    Acılı sos içinde ne var?

    Acılı sos içinde bulunan bazı malzemeler: Acı biber. Domates. Sarımsak. Sirke (elma veya üzüm sirkesi). Tuz ve şeker. Zeytinyağı. Baharatlar (kekik, kimyon, karabiber, nane gibi). Malzemelerin oranları, damak tadına ve sosun ne kadar acı istendiğine göre değiştirilebilir.

    Kırmızı biberli ezme nasıl yapılır?

    Kırmızı biberli ezme yapmak için gerekli malzemeler: 7 adet kapya biber; 1 avuç ceviz içi; 1 tutam maydanoz; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Yapılışı: 1. Kapya biberleri yıkayıp bıçakla üstlerine birer kesik atın ve fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. 2. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, biberler közlenene dek yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirin. 3. Biberler fırında közlendikten sonra çıkartın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın. 4. Kabuklarını soyduğunuz közlenmiş biberleri bir mutfak robotuna atın. 5. Üstlerine ceviz, maydanoz, sarımsak, salça ve baharatları da ilave edip robotu çalıştırın ve ezme kıvamına gelene dek robottan çekin. 6. Karışım iyice ezildikten sonra zeytinyağını da ekleyip, iyice karıştırın. 7. Ezme, dilediğiniz şekilde servis edilebilir. Ayrıca, kışa hazırlık için kırmızı biberli ezme yapmak da mümkündür.

    5 dakikada acılı ezme olur mu?

    Evet, 5 dakikada acılı ezme yapılabilir. 5 dakikada acılı ezme tarifi için gerekli malzemeler: 2 adet domates; 2 adet yeşil biber; 2 adet kapya biber; 1 adet küçük kuru soğan; 1 diş sarımsak (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Tüm malzemeleri robottan geçirin. 2. Sosu için 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım yemek kaşığı domates salçası, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuzu karıştırın. 3. Sosu sebzelerin üzerine dökün ve karıştırın. 4. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Afiyet olsun.