Buradasın
Evde şeker pancarı şekeri nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde şeker pancarı şekeri yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Pancarların hazırlanması: Şeker pancarı veya kırmızı pancar temizlenip soyulur ve küp küp doğranır 1.
- Haşlama: Doğranmış pancarlar bir tencereye konur ve pancarları tamamen örtecek kadar su eklenerek haşlanır 15.
- Püre haline getirme: Haşlanmış pancarlar blender ile püre haline getirilir 1.
- Süzme: Pancar püresi süzülerek elde edilen su kullanılır 1.
- Kaynatma: Süzülmüş su bir tencereye alınıp kaynatılır, ardından ısı düşürülerek suyun büyük kısmı buharlaşana kadar beklenir 1.
- Kullanım: Kalan karışım pancar şekeri olarak kullanılır 1.
Püf noktaları:
- Pancarlar tamamen yumuşamazsa blender işlemi sırasında tam anlamıyla püre olmayabilir ve bu durum, pancar suyunun süzülmesini zorlaştırabilir 1.
- Karışımın yanmaması için sürekli karıştırmak ve ısıyı düşürmek önemlidir 1.
Evde pancar şekeri yapımı, profesyonel bir işlem olmadığı için sağlık ve güvenlik riskleri taşıyabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: