Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde quark yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Çiğ sütü önceden kaynatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın 12. Kefirin de oda sıcaklığında ılık olması gerekir 12.
- 2 litre süte 1,5 litre kefir olacak şekilde bir tencerenin içerisinde karıştırın 12.
- Kapak kapatıp en az 36 saat mayalanmaya bırakın 12.
- Mayalandırma süreci sonunda karışımın kıvamı koyulaşacaktır 1. Üzeri kapalı bir şekilde önceden ısıtılmış 50 dereceli fırında 2-2,5 saat bekletin 12.
- Karışımı fırından alıp oda sıcaklığında dinlendirin 12.
- Tencerenin üzerine temiz bir tülbent alın, altına suyunun süzülmesi için bir kap koyun 12. Çıkan su, çorbalarda kullanılabilir 1.
- Suyu tamamen süzüldüğünde quark peyniri hazır demektir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: