Cezerye tarifi için gerekli malzemeler: 7-8 adet büyük boy havuç; 1 su bardağı toz şeker; Yarım çay bardağı su; Yarım tatlı kaşığı tarçın; 1 su bardağı fındık içi; 2 yemek kaşığı mısır nişastası; 1 yemek kaşığı limon suyu; 1,5 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi (üzeri için). Yapılışı: 1. Havuçları temizleyip iri parçalara doğrayın ve bir tencereye alın. 2. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek havuçları haşlayın. 3. Havuçlar yumuşayıp suyunu çektikten sonra, suyunu döküp havuçları bir blenderdan geçirin. 4. Nişasta ve suyu bir kapta karıştırın. 5. Havuçları tavaya alın, 15 dakika boyunca sularını çekinceye kadar kavurun. 6. Hazırladığınız nişastalı suyu ekleyin ve 10 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin. 7. Şeker, limon suyu ve tarçını ekleyip 10-15 dakika daha sürekli karıştırarak pişirme işlemine devam edin. 8. Fındığı ekleyin ve ocaktan alın. 9. Bir kaba streç film veya buzdolabı poşeti serin, üzerine Hindistan cevizi serpin. 10. Hazırladığınız karışımı kabın içine dökün ve üzerini streç filmle kaplayarak buzdolabında en az 1 gün bekletin. 11. Dinlenen cezeryeyi bir tabağa ters çevirin, dilimleyin ve Hindistan cevizine bulayarak servis edin. Cezerye tarifi için farklı malzemeler de kullanılabilir, örneğin rendelenmiş portakal kabuğu, tarçın, ceviz yerine fındık veya badem.