Buradasın
Mısır nişastası yerine ne kullanabilirim?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır nişastası yerine kullanılabilecek bazı alternatifler:
- Buğday unu 125. Özellikle çok amaçlı un, soslarda ve et sularında kıvam artırıcı olarak tercih edilebilir 2.
- Pirinç unu 123. Asya mutfağına özgü tatlı, erişte ve çorba tariflerinde kullanılabilir 1.
- Patates nişastası 25. Nötr bir tadı vardır ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir 2.
- Ararot tozu 123. Gluten içermeyen bu toz, suyla karıştırıldığında jöle kıvamını alır 1.
- Tapyoka nişastası 25. Manyok kökünden elde edilir, glütensizdir ve hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılabilir 2.
- Öğütülmüş keten tohumu 135. Sıvıları kolayca emebilir ve yemeklerde kıvam artırıcı görevi görür 1.
Kullanılacak alternatifin seçimi, tarifin türüne ve diğer malzemelerin lezzet uyumuna göre yapılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: